Как да поправите грешка 0x80070008 при актуализиране / инсталиране на Windows?

Актуализирането или инсталирането на Windows може да спре поради грешка 0x80070008. Тя възниква поради малкото количество свободна памет на носителя, вируси, системни грешки.

Методи за решаване на грешка 0x80070008

Коригирането на грешката включва следните действия:

  1. Уверете се, че системното устройство има поне 20 гигабайта свободна памет. По време на актуализацията ОС не презаписва моментално остарелите файлове с нови. В резултат се създават резервни копия, които могат да заемат много място.
  2. Опитайте да надстроите в безопасен режим. Тя започва с натискане на F8 (Shift + F8), преди да заредите ОС и да изберете съответния ред в менюто, което се показва. В този случай Windows ще се зарежда с минимален брой услуги, което често решава проблема с 0x80070008.
  3. Използвайте инструмента за създаване на медия. Това е подходящо, ако проблемът е възникнал по време на инсталирането на Windows 10 и сте сигурни, че устройството има достатъчно свободно място за ОС. За целта посетете тази страница на Microsoft, следвайте инструкциите там. В резултат на това ще имате изображение на Windows, записано на USB флаш устройство или DVD, от което трябва да стартирате.
  4. Почистете дисковете от вируси и друг зловреден софтуер. Препоръчва се да проверите не само универсален антивирус, но и специални помощни програми за откриване на шпионски софтуер, rootkits. Това ще поправи грешката 0x80070008.

Интересни Статии