Как да поправите грешка 0x80070001, която възниква при надстройка до Windows 10

Ако видите код за грешка 0x80070001 при надстройка до Windows 10, това може да бъде причинено от няколко фактора, които ще обсъдим в тази статия.

Подробности за грешка 0x80070001

Все повече и повече потребители мислят за надграждане до Windows 10, тъй като това е не само най-модерната, но и най-модерната ОС от Microsoft. За съжаление, когато инсталирате Windows 10, можете да видите код за грешка 0x80070001, който по време на надстройката води до прекъсване на процеса и връщане към предишната версия на операционната система. След появата на подобен проблем много потребители решават да забравят за надстройката до Windows 10, но тази статия ще ви каже как да се отървете от грешка 0x80070001 и да продължите процеса на инсталиране без особени проблеми.

Причини за грешка 0x8007000 и процеса на разрешаването им

Антивирус блокира промените и презаписването на файлове при надстройка до Windows 10.

За да инсталирате нова версия на операционната система, програмата за актуализиране презаписва, изтрива или записва огромен брой файлове в системния дял на твърдия диск. Антивирусният софтуер, инсталиран на вашата система, може да разпознае това действие като риск за сигурността и да го блокира. В резултат на това се показва грешката 0x80070001.

За да се отървете от такъв проблем, деактивирайте антивируса или дори го премахнете от системата по време на инсталирането на актуализацията. След първото стартиране на Windows 10 можете отново да инсталирате или стартирате антивируса.

Кешираните данни и файловете на Windows Store блокират достъпа до сървъра на Microsoft при актуализиране на системата.

Ако на вашия компютър е бил инсталиран Windows 8 преди започването на актуализацията, вероятно в системата са се натрупали определен брой временни файлове и кеш, които при достъп до сървъра за актуализации причиняват грешка.

  • Отказ от процеса на инсталиране на актуализацията.
  • Натиснете комбинацията клавиши Win + R, за да отворите прозореца за изпълнение.
  • Въведете командата wsreset.
  • Натиснете Enter.

Тази процедура ще нулира настройките на магазина и ще изчисти ненужните системни файлове, които блокират достъпа до мрежовите ресурси на Microsoft при надстройка до Windows 10.

Трети страни или периферни устройства влизат в конфликт с новите системни файлове при инсталиране на актуализацията.

Преди да започнете инсталационната процедура, проверете системния блок и изключете всички устройства, които няма да са ви необходими в следващите няколко часа - флаш дискове, външни твърди дискове, принтери, джойстици и др. Това ще помогне да се направи чиста инсталация на актуализацията. Драйверите и настройките за всички такива периферни устройства ще бъдат направени след като ги свържете отново.

Обемът на системния дял, на който е инсталирана актуализацията, няма достатъчно място.

Преди да започнете актуализацията, стартирайте инсталатора и се запознайте с неговите изисквания. На един от етапите на стартиране инсталаторът ще посочи колко свободно пространство е необходимо за успешна инсталация. Освободете място и повторете процедурата за актуализиране.

Моля, обърнете внимание, че в някои случаи може да се наложи да използвате не само едно, а няколко инструкции от тази статия.

Интересни Статии