Как да поправите грешка 0x800401F0?

Грешка 0x800401F0 възниква на компютър с Windows при инсталиране на програми или драйвери на хардуер. Най-често повреда възниква при свързване на устройства, работещи в мрежата или при свързване към отдалечена работна станция. Причината е недостатъчни права за промяна на софтуер или достъп до мрежов ресурс.

Методи за решаване на грешка 0x800401F0

  1. Актуализирайте ОС. Microsoft пусна актуализация KB2985461, за да отстрани проблема. Проверете дали тази актуализация е инсталирана конкретно на компютъра.
  2. Пререгистриране на инсталатора на Windows. Щракнете върху Win + R, въведете и стартирайте командите msiexec / undeg и msiexec / regserver в прозореца една по една в прозореца.
  3. Проверете правата на мрежовата папка. Това е вярно, ако възникне повреда по време на отдалечена инсталация и актуализации на софтуера. Не трябва да има ограничения за правата на мрежовата папка в NetworkService и System. Също така трябва да инсталирате необходимото приложение в административен режим, като посочите Adminpath - това често коригира грешка 0x800401F0.

Интересни Статии