Как да поправите грешка 0x8002801c на Windows 10?

От време на време потребителите на която и да е операционна система Windows могат да срещнат грешка 0x8002801c по време на регистрация на OCX файла при използване на regsrv32. В тази статия ще обсъдим с вас как да отстраните този проблем и да продължите да използвате компютъра си както обикновено. Примерите ще бъдат обхванати в Windows 10 и библиотеката mscomct2.ocx. Разбира се, ако във вашия случай се използва различна библиотека, тогава извършете манипулациите по-долу с нея.

Ръководство за разрешаване на грешки 0x8002801c

Стъпка №1

На първо място, трябва да отворите командния ред с правата на администраторския акаунт на операционната система. За да направите това, щракнете с десния бутон върху Старт и изберете "Команден ред (Администратор)" от контекстното меню.

Стъпка номер 2

С отворен команден ред въведете regsrv32 mscomct2.ocx в него и натиснете Enter. След като щракнете върху бутона за въвеждане, най-вероятно ще видите прозорец с код за грешка 0x8002801c, който заявява, че модулът „c \ windows \ system32 \ mscomct2.ocx“ е бил зареден, но е възникнала грешка 0x8002801c при заявяване на DllRegisterServer.

Стъпка номер 3

Затворете прозореца за грешка и след това отидете в директорията C \ Windows \ system32 . Сега въведете библиотеката mscomct2.ocx в лентата за търсене на изследователя и натиснете Enter. След като библиотеката бъде открита, щракнете с десния бутон върху нея и изберете "Копиране".

Стъпка 4

Сега отидете в директорията C \ Windows \ sysWOW64 и поставете файла mscomct2.ocx от клипборда директно в папката. След като файлът бъде поставен в папката, отворете командния ред отново с права на акаунт на администратор и изпълнете командата regsrv32 mscomct2.ocx в него. След изпълнение на командата, пред вас ще се появи прозорец, който показва, че библиотеката mscomct2.ocx успешно е регистрирана в операционната система.

Рестартирайте компютъра си и проверете дали проблемът е разрешен. Напомняме, че във вашия случай може да има проблем с друга библиотека. Надяваме се, че този материал ви помогна да се отървете от грешка 0x8002801c и продължихте да използвате системата си както трябва.

Интересни Статии