Как да поправите грешка 0x80010108 при актуализиране на Windows 10?

Известието за грешка 0x80010108 най-често се случва при актуализиране на Windows 10. Основната причина за проблема са сривовете wups2.dll.

Методи за решаване на грешка 0x80010108

Той се решава по следните начини:

  1. Рестартиране на услугата за актуализиране. Изпълнете командния ред с права на администратор. Въведете първо командата net stop wuauserv и след това командата net start wuauserv. Рестартирайте ОС и опитайте да я актуализирате отново.
  2. Пререгистрирайте wups2.dll. Използвайте командния ред отново. Изпълнете командата regsvr32 wups2.dll / s там, след изпълнението му - рестартирайте системата.
  3. Премахване на антивирус. Деактивирането на антивирус няма да реши проблема - деинсталирайте програмата. За предпочитане е да се използва специална програма за това, която може да се намери на сайта на програмиста. Например за Avast е avastclear. Този метод на премахване не оставя допълнителни файлове след антивируса.
  4. Изчистване на стартиране на Windows. Такова стартиране на ОС включва използването на минимален брой драйвери и софтуер. Въведете msconfig в лентата за търсене (долния ляв ъгъл на екрана). Стартирайте системната конфигурация, отидете на Услуги. Поставете отметка в квадратчето „Не показвайте услугите на Microsoft“, след което кликнете върху „Деактивиране на всички“. След това отидете на "Startup" => "Отваряне на диспечера на задачите." В прозореца, който се появява, във всеки ред на стартиране изберете "Disable" и след това затворете прозореца. В "Конфигурация на системата" потвърдете промените, като щракнете върху "OK", след което рестартирайте. В повечето случаи последваща актуализация няма да доведе до грешка 0x80010108.

Интересни Статии