Как да поправите грешка 0x00000709 при работа с принтера?

Днес ще говорим за една доста интересна грешка, която, за щастие на всички потребители, може да бъде лесно разрешена. Не е дори условно проста, но наистина проста. Буквално ще трябва да направите няколко неща в системния регистър на Windows.

Не може да завърши операцията (грешка 0x00000709). Проверете името на принтера и се уверете, че принтерът е свързан към мрежата.

Но ние изпреварваме себе си. И така, грешката е 0x00000709. Възможно е да се натъкнете на тази грешка при промяна на състоянието на вашия принтер на „по подразбиране“. Може би за първи път грешка 0x00000709 се появи сравнително наскоро в операционната система Windows 7. Оттогава много потребители страдат от този проблем. По-специално, хората, които имат много принтери в един пакет, страдат от него.

Така че защо се появява грешката и защо системата ви пречи да зададете състоянието на принтера на стойността по подразбиране? Всъщност проблемът има доста проста причина.

В регистъра на Windows има запис от стария ви принтер, в който се казва, че това е принтер по подразбиране по подразбиране. Когато се опитате да зададете този статус на друг принтер, системата започва да протестира, тъй като новото устройство противоречи на стария хардуерен запис. Ако е по-просто, системата се опитва да работи със старите настройки на различен хардуер, което води до сривове.

Както вече казахме, грешка 0x00000709 е най-простата дилема. За да поправите тази грешка, трябва само да изтриете записите за стария принтер от системния регистър и всичко ще бъде решено.

Как да поправите грешката?

  • Натиснете клавишната комбинация Win + R и напишете regedit в празен ред, за да извикате редактора на системния регистър на Windows.
  • Преминете през системния регистър от HKEY_CURRENT_USER \ Софтуер \ Microsoft \ Windows NT \ CurrentVersion \ Устройства
  • Щракнете с десния бутон върху Devices и изберете „Permissions“ от контекстното меню.
  • Поставете отметка в квадратчето до „Пълен контрол“ и кликнете върху „Прилагане“.
  • Щракнете с десния бутон отново върху Devices и изберете „Delete“ от контекстното меню.
  • Затворете системния регистър на Windows и рестартирайте компютъра.

След тези малки манипулации в Регистъра, вашата грешка 0x00000709 ще трябва да изчезне.

Интересни Статии