Как да поправите грешка 0x000000d1?

Грешка 0x000000D1 е друг син екран на смъртта, самият феномен, който толкова много плаши всички потребители на операционни системи Windows, дори и най-опитните от тях.

По природа ремонтът на по-голямата част от сините екрани на смъртта отнема невероятно много време и вашите нервни клетки. Ако обаче имате късмет и видите 0x000000D1 на екрана, тогава имаме добра новина за вас - този син екран на смъртта е прост случай и можете да се справите с него доста бързо.

Първо трябва да разберете причината за появата на този син екран. Току-що извади късмет, че простият син екран на смъртта има проста причина за появата му - неправилно работещи драйвери.

Възможно е най-скоро да сте инсталирали нови драйвери за някои хардуерни компоненти на вашата конфигурация. Тези драйвери могат да бъдат несъвместими с вашата система, да бъдат повредени първоначално или да станат такива при изтегляне от конкретен ресурс.

По принцип проблемът е с дефектни драйвери, поради които възниква конфликт в системата. Поради този конфликт системата се срива и на екрана виждате син екран на смъртта с код за грешка 0x000000D1 .

Чудесно, сега, когато се запознахме с причината за проблем като грешка 0x000000D1, нека разгледаме методите как да се отървем от нея.

Методи за фиксиране на грешка 0x000000D1

За да разрешите тази грешка, не е необходимо да изтегляте софтуер за трети страни. Всичко, което трябва да изтеглите, може да са други драйвери, които да заменят повредените и един малък пластир от Microsoft.

Като научихте, че причината за синия екран на смъртта е неуспешен шофьор, вероятно сте си помислили: „Как да разбера кой шофьор причинява синия екран на смъртта?“

Отговорът на въпроса ви може да намерите на синия екран на смъртта. На него в повечето случаи е посочен специфичен драйвер, поради който има конфликт в системата и срив в нея.

Ето списък с някои драйвери, за да си представите с какво ще се занимавате:

 • nv1ddmkm.sys - ако видите подобно име на екрана с BSoD, тогава имате проблеми с драйверите за вашата видеокарта от Nvidia.
 • atikmdag.sys - проблем с драйвери за видеокарта от ATI Radeon.
 • rt86win.sys - това име показва проблем с драйвери от Realtek.
 • ndis.sys - и тук вече се занимавате с неуспешни драйвери за вашата мрежова карта.
 • и т.н.

Забележка: цялата точка е в началните букви на името на определените драйвери, т.е. nv = Nvidia и подобни аналогии. Просто въведете име, което не познавате в търсачката и определено ще намерите необходимата информация за водача.

Сега нека разгледаме какво ви помага да се отървете от синия екран на смъртта с код за грешка 0x000000D1 .

Метод №1 Актуализиране на драйвери

На първо място, може би, просто трябва да опитате да актуализирате драйвера, т.е. заменете несъвместими със системата. Какво и как да актуализирате - вече зависи от това с кои драйвери имате проблем.

Можете да опитате да актуализирате драйверите чрез диспечер на устройства. За целта направете следното:

 • Щракнете с десния бутон върху „Старт“ и изберете „Диспечер на устройства“ от контекстното меню .
 • Намерете необходимия ви хардуер, чиито драйвери трябва да актуализирате.
 • Щракнете с десния бутон върху него и изберете „Свойства“ от контекстното меню .
 • Отидете в раздела „Драйвер“.
 • Щракнете върху бутона „Актуализиране“ и след това изберете опцията с Интернет.

Или отидете на уебсайта на производителя на необходимото оборудване, отидете в секцията за изтегляне, изтеглете драйвери и ги инсталирайте. След това тествайте системата и вижте дали синият екран на смъртта се появява с код за грешка 0x000000D1 . Е, проблемът все още съществува? След това продължете напред.

Метод номер 2 Драйвери за отстъпване към предишната версия

Ако актуализацията не помогна, е време да започнете да връщате драйверите до предишната версия, с която операционната система работеше нормално. За да върнете драйверите, ще трябва да отидете отново до диспечер на устройства:

 • Щракнете с десния бутон върху „Старт“ и изберете „Диспечер на устройства“ от контекстното меню .
 • Намерете устройството, чийто драйвер искате да се върнете към предишната версия в списъка с устройства.
 • Щракнете с десния бутон върху устройството и изберете „Свойства“ от контекстното меню .
 • След това отидете на раздела „Драйвер“.
 • Кликнете върху бутона „Върни се назад“.
 • В прозореца с предупреждение, който се появява, щракнете върху „Да“.

Метод №3 Специален пакет за поправяне

Ако сте собственик на операционната система Windows 7 или Windows RT, можете да опитате да инсталирате един малък пакет за кръпка от самите разработчици.

Всичко, което трябва да направите, е да следвате тази връзка, да изтеглите пластира и да го инсталирате. Тази актуализация на кръпка за горните операционни системи е специално насочена към отстраняване на проблем като грешка 0x000000D1 . След като го инсталирате, вероятно ще можете да се отървете от този проблем със синия екран на смъртта.

Метод №4 Възстановяване на системата

Ако никой от горното не ви е помогнал и това е малко вероятно, но все пак не е невъзможно, можете да опитате да възстановите системата. Тази стъпка винаги е най-ефективната и ще ви позволи да обърнете всички промени, направени в близко бъдеще в операционната система.

За да стартирате процеса на възстановяване на системата, направете следното:

 • Щракнете с десния бутон върху „Старт“ и изберете „Контролен панел“ от контекстното меню.
 • Изберете „Възстановяване“.
 • Стартирайте процеса на връщане към системата, като изберете нужната точка за възстановяване.

След възстановяване на системата най-вероятно ще изчезне синият екран на смърт и грешка 0x000000D1, тъй като преди това внесени промени в системата ще бъдат анулирани. Но ако дори възстановяването на системата по някаква причина не помогна, тогава единственият вариант в този случай е напълно да се инсталира отново операционната система.

Интересни Статии