Как да поправите грешка 0x000000c5?

Синият екран на смърт с код за грешка 0x000000c5 може да прекъсне работата на компютъра. Причината за неуспеха е, че някой драйвер се обърна към част от системната памет, до която няма достъп.

Методи за решаване на 0x000000c5

Проблемът се решава по следните начини:

  1. Намерете неуспешния драйвер . За да направите това, струва си да анализирате изхвърляне на паметта. В някои случаи драйверът за бъгове може да бъде посочен в текстовото описание на проблема. Трябва да го преинсталирате или да инсталирате различна версия на драйвера в системата. Също така си струва да актуализирате драйверите за всички устройства.
  2. Уверете се, че нямате две антивирусни програми, работещи едновременно . Винаги трябва да стартирате само едно антивирусно приложение.
  3. Използвайте други бримки . Това се отнася за кабелите както към твърдия диск, така и към оптичното устройство и друго подобно оборудване.
  4. Деактивирайте при стартиране всички услуги с изключение на стандартните от Microsoft .
  5. Уверете се, че оперативната памет работи . Най-добре е да използвате Memtest86 за това. Грешката 0x000000c5 може да бъде причинена от неуспешна лента с памет, така че си струва да проверите всяка лента поотделно.
  6. Проверете дали всички системни файлове са в цялост . За да направите това, стартирайте помощните програми SFC и DISM на компютъра.

Интересни Статии