Как да поправите грешка 0x000000A5?

Синият екран на смъртта с код на грешка 0x000000A5 може да се види в съвсем различни ситуации. Е, знаете, обикновено подобни проблеми се появяват, когато ние не очакваме това. Например, можете да видите този син екран, като просто стартирате компютъра. Или може да попаднете в тази ситуация, когато излезете от режим на хибернация. Или можете да получите този проблем директно по време на инсталирането на нова операционна система, която по правило се оказва Windows 7.

Като цяло, този син екран на смъртта може да се види в толкова много ситуации. Първо, нека разгледаме възможните причини за синия екран на смъртта с код на грешка 0x000000A5 . Причините, между другото, също не са приятни:

 • Остаряла версия на фърмуера на BIOS.
 • Виновникът за синия екран на смъртта при излизане от хибернация може да бъде файл, наречен hiberfil.sys.
 • Свързани периферни устройства в момента на инсталиране на операционната система.
 • Различни проблеми с RAM.

Ето примерни причини за грешка 0x000000a5 . Сега нека разгледаме възможните методи за поправяне на тази грешка.

Методи за фиксиране на грешка 0x000000A5

Превенция на RAM

Ще започнем, може би, с най-простото решение, което можете да направите. Ако наблюдавате син екран на смъртта по време на стартиране на системата, тогава можете да опитате следното:

 • Премахнете всички RAM слотове от дънната платка. Почистете RAM контактите и слотовете за него.
 • Ако имате няколко RAM слота, инсталирани в системния блок, опитайте се да оставите само един. След това опитайте да стартирате системата отново. По този начин проверете всяка лента. Може би ще намерите тази, в която можете нормално да стартирате системата.

Знаем, че горното може да ви се струва пълна глупост, но въпреки това много хора от различни форуми и общности говорят, че именно манипулациите с памет със случаен достъп са им помогнали.

Изтрийте файла hiberfil.sys

Файлът hiberfil.sys участва в процеса на хибернация. За да бъдем по-точни, състоянието на компютърната RAM се записва в този файл. Именно поради този процес hiberfil.sys има такава огромна тежест. Ако получите син екран на смърт с код за грешка 0x000000A5, когато излезете от хибернация, тогава трябва да изтриете файла hiberfil.sys (съответно ще загубите способността да използвате режим на хибернация). По същество файлът hiberfil.sys е системен файл. Следователно, вие просто не можете да го вземете и така да го премахнете. Можете да се отървете от него по няколко начина, но нека да разгледаме начина, по който дори начинаещ може да се справи:

 • Щракнете с десния бутон върху „Старт“ и изберете „Контролен панел“.
 • Отидете в „Опции за захранване“.
 • След това преминете през „Настройка на прехода към режим на заспиване - Промяна на допълнителни настройки на захранването - Сън - Хибернация след“.
 • В последния параграф изберете стойността „0“, за да деактивирате напълно режима на хибернация.
 • И не забравяйте да потвърдите промените си, като кликнете върху „Приложи“ и „ОК“.

По този начин деактивирате хибернацията и по този начин системата спира да използва файла hiberfil.sys. След манипулациите, опитайте се да влезете и да видите дали синият екран на смъртта с код на грешка 0x000000A5 е изчезнал.

Деактивиране на всички периферни устройства

Както споменахме по-рано, този син екран на смъртта може да се прояви дори по време на инсталирането на нова операционна система. Ако това се случи, опитайте се просто да изключите всички периферни устройства от компютъра по време на инсталирането на нова операционна система. След като инсталацията приключи, свържете отново всички устройства. Подобно на елемента за RAM, този елемент също изглежда доста странно, но просто го опитайте, тъй като много потребители успяха да отстранят този проблем само с тези действия.

Актуализация на BIOS

За да разрешите тази грешка, можете да опитате да актуализирате фърмуера на вашия BIOS. За да направите това, ще трябва да отидете на уебсайта на производителя на вашата дънна платка, за да изтеглите най-новия BIOS от секцията за изтегляне.

Ако не сте обновявали BIOS дълго време или не сте направили нищо от покупката на дънната платка, тогава е време да го направите. Понякога потребителите дори не знаят, че BIOS също трябва да се актуализира от време на време, поради което възникват подобни проблеми.

Има три начина за актуализиране на BIOS: чрез DOS, директно през BIOS и през операционната система. Какъв точно е начинът да ви използваме, трябва да разберете на уебсайта на производителя на дънната платка. Най-вероятно ще бъдете актуализирани с помощта на специална програма, която можете да изтеглите там. Като цяло следвайте инструкциите, когато изтегляте актуализацията.

Настройки на BIOS

Друг начин, по който можете да опитате да поправите този син екран по време на инсталирането на операционната система Windows 7, е да зададете следните параметри във вашия BIOS:

 • Зареждане на настройки по подразбиране - Изберете тази опция, за да заредите настройките по подразбиране на BIOS.
 • ОС оптимизирани по подразбиране - в този момент изберете стойността „Win7 OS”.
 • Конфигурация - USB режим - в този момент изберете USB 2.0 вместо USB 3.0

След това опитайте отново да инсталирате ОС. Този път има голям шанс проблемът да бъде решен.

Коригиране на грешки по време на инсталирането на Windows XP

Ако искате да станете потребител на операционната система Windows XP, но по време на инсталирането му срещнете 0x000000A5, тогава можете да опитате доста интересен начин да го поправите. За целта направете следното:

 • По време на инсталацията ще трябва да натиснете конкретен бутон, противно на показаното на екрана. Когато на екрана се появи „Натиснете F6, за да инсталирате драйвери за SCSI или RAID“, натиснете F7. Това е цялата точка - просто трябва да натиснете F7. След това ще трябва спокойно да продължите да инсталирате Windows XP.

Интересни Статии