Как да поправите грешка 0x0000007e?

Грешка 0x0000007e може да засегне всеки, който е собственик на операционната система Windows и без значение каква е версията. Всеки потребител може да стане жертва на това доста неочаквано събитие. Можете просто да седнете неподвижно и да работите върху следващото, да речем, видео, което редактирате отдавна. Вкопайте се в редактора и ... всичко - на екрана ви трепне синият екран на смъртта, който има код за грешка 0x0000007e.

И проблемът е, че на синия екран на смъртта не ти се предоставя нищо разумно, въпреки че изглежда, че тя винаги показва доста важна и полезна информация, която винаги, обикновено, присъства там. От полезните може би има няколко потенциални съвета за разрешаване на грешката 0x0000007e. Но, трябва да призная, понякога наистина работят, макар и рядко.

Освен това трябва да се отбележи, че тази грешка може да се прояви дори по време на инсталирането на чисто нов Windows. Когато инсталирате нов Windows, проблемите трябва да бъдат разрешени, а не да бъдат пресъздадени. Като начало, нека да идентифицираме възможните причини, поради които може да се появи син екран на смъртта и кодът за грешка 0x0000007e, прикрепен към него.

Причини за грешка 0x0000007e

Причините за този проблем са доста разпръснати из компютъра, т.е. те могат да намерят убежище както в хардуера, така и в софтуера. Като цяло вероятно е дълго време да се справите с този проблем, който по принцип е естествен за Windows.

 • На твърдия диск на компютъра няма достатъчно свободно място. Е, всичко е доста просто и ясно. Постоянно, без да спирате, зареждате твърдия си диск със съдържание. Без значение кои: програми, игри, аудио и видео файлове и т.н. Да кажем, че на вашия твърд диск има 100 mb свободно пространство или дори по-малко. В този случай не е изненадващо появата на такъв проблем като синия екран на смъртта.
 • Скорошна подмяна на хардуера в компютър. Идеята е следната: променихте някои компоненти на вашата конфигурация, например видеокарта. Но операционната система остана същата и съответно драйверите за видеокартата са същите. Тоест ОС се опитва да приложи стари и несъвместими драйвери за новата видеокарта.
 • Конфликт с инсталирана актуализация за операционната система. След следващата инсталация на актуализацията на Windows, много добре може да се появи грешка 0x0000007e. След инсталиране на актуализации от Microsoft, винаги има шанс нещо да се обърка.
 • Несъвместима операционна система и BIOS. Изключително рядък сценарий. Най-вече поради остаряла версия на BIOS. Понякога потребителите дори не се замислят за актуализиране на своя BIOS, докато, разбира се, не се случват подобни инциденти. По време на инсталирането на новата ОС всичко изскача.
 • Проблеми с някои драйвери в системата. В системата има драйвери, които по някаква причина са влезли в конфликт с операционната система Windows.
 • Има проблем с зареждащия диск или флаш устройството. Грешка 0x0000007e може също да се появи поради дефектна среда за инсталираната операционна система, т.е. инсталационен диск или флаш устройство.
 • Конфликт със свързани периферни устройства. Грешка 0x0000007e може да възникне дори поради устройства на трети страни, свързани към системата.

Като цяло, както казахме, има доста широко разпръснато място, в което може да се крие причината за синия екран на смъртта. Сега, след като се запознаете с причините за проблема, нека разгледаме решенията.

Как да поправите грешка 0x0000007e

Методи за коригиране на синия екран на смъртта, за който кодът на грешката е 0x0000007e, ще разгледаме в реда на причините. Също така, почти всички методи ще включват безопасен режим.

Метод №1 Освобождаване на място на твърдия диск

Всичко е съвсем просто - трябва да стартирате операционната система в безопасен режим и след това да почистите твърдия си диск от ненужни натрупвания на файлове. За да стартирате в безопасен режим, направете следното:

 • За да започнете, рестартирайте компютъра.
 • По време на процеса на стартиране натиснете F8.
 • Изберете елемента за Безопасен старт. Системата в този режим ще бъде стартирана само с най-необходимите компоненти, следователно не трябва да се появява грешка 0x0000007e.
 • Сега остава само да се освободи място на твърдия диск и за предпочитане колкото е възможно повече. Поне няколко гигабайта.

След това стартирайте системата си в нормален режим и проверете дали синият екран на смъртта е изчезнал. Ако не, тогава продължете напред.

Метод №2 Инсталиране на правилния драйвер

Както бе споменато в причините, след подмяна на част от хардуерната част, проблемите също могат да започнат. За да бъдем по-точни, проблемът е в използването на грешен драйвер.

За да коригирате тази ситуация, отново трябва да стартирате системата в безопасен режим. След това щракнете с десния бутон върху Старт и изберете "Диспечер на устройства" от контекстното меню. Освен това, всичко зависи от това, което сте заменили във вашата конфигурация. Намерете новия хардуерен компонент в диспечера на задачите, щракнете с десния бутон върху него и изберете "Актуализиране".

След това рестартирайте компютъра и го стартирайте нормално. Е, все пак виждате синия екран на смърт и код за грешка 0x0000007e? Ако е така, тогава преминете към следващия метод.

Метод №3 Премахване на актуализация на конфликти за Windows

Естествено, ако сте инсталирали някаква актуализация, която влезе в конфликт с операционната система, тогава трябва спешно да се отървете от нея. Влезте отново чрез безопасен режим.

След това преминете по следния начин: Контролен панел> Актуализация на Windows> Инсталирана актуализация. Намерете последната инсталирана актуализация и я деинсталирайте, тъй като най-вероятно именно поради нея проблемът се появи под формата на грешка 0x0000007e.

Метод №4 Актуализация на BIOS

Синият екран на смърт и код на грешка 0x0000007e може да се появи в резултат на несъвместимост между операционната система и версията на BIOS. В този случай, най-вероятно, вината е остарялата версия на BIOS.

Има три възможности за актуализиране на BIOS: директно в самия Windows, през BIOS и през DOS. Кой метод се нуждаете зависи от вашата дънна платка. Отидете на уебсайта на неговия производител и погледнете в раздела за изтегляне за актуализации на BIOS. В описанието на актуализацията ще трябва да намерите инструкции за актуализиране на BIOS.

Метод номер 5 Подмяна на инсталационния диск или флаш носител

Както вече споменахме, синият екран на смъртта с грешка 0x0000007e може да се появи дори по време на инсталирането на нов Windows. В този случай опитайте да замените инсталационния диск и опитайте да инсталирате Windows от него. Предимно помага за подмяна на инсталационния диск.

Метод 6: Прекъсване на периферните устройства

Слухът твърди, че този проблем, тоест грешка 0x0000007e, може да възникне при свързване на периферни устройства, като принтер. Възможно е проблемът да е или в драйверите на устройството, или в самото устройство.

Ако шнагът е в първата версия, тогава просто влезте в системата чрез безопасен режим и актуализирайте драйверите за устройството. Ако второто, тогава, за съжаление, трябва да търсите други периферни устройства.

Интересни Статии