Как да поправите CRITICAL_SERVICE_FAILED на Windows?

Синият екран на смъртта CRITICAL_SERVICE_FAILED често се появява на компютри, работещи под Windows 10. Този BSoD се появява съвсем случайно, няма предпоставки за появата му. По правило той започва да се показва след инсталиране на последната актуализация на системата или след извършване на промени в нейните настройки.

Причини CRITICAL_SERVICE_FAILED

За щастие на много потребители има само две причини зад този син екран на смъртта:

 • неправилно работещи драйвери;
 • проблеми при зареждането на операционната система.

Като цяло има доста класически причини за появата на синия екран на смъртта. Можете да поправите CRITICAL_SERVICE_FAILED с три доказани стъпки.

CRITICAL_SERVICE_FAILED Решение

обучение

Ако не можете да влезете в системата си, определено трябва да получите инсталационен диск на Windows за себе си. Хубаво е, ако вече го имате, но ако нямате такъв, ще трябва да започнете да го създавате и на някой друг компютър. Използвайте следния материал на Microsoft, за да създадете инсталационен носител с подходящ Windows.

Стъпка # 1 Деактивирайте проверката на цифровия подпис на драйвера

Синият екран на смъртта CRITICAL_SERVICE_FAILED може да възникне поради факта, че вашият Windows се опитва многократно да проверява цифровия подпис на драйвер при стартиране. Въпреки това тя не успява в това, в резултат на което възниква критичен провал. Достатъчно е да деактивирате проверката на цифровите подписи на драйвери - и тогава всичко ще стане ясно.

Изпълнете следната серия от стъпки:

 1. щракнете с десния бутон върху Старт и изберете "Опции";
 2. Отидете в секцията „Актуализация и сигурност“;
 3. отидете на раздела „Възстановяване“;
 4. в секцията „Специални опции за зареждане“ кликнете върху бутона „Рестартиране сега“;

  Забележка: ако не можете да влезете в системата, ще трябва да преминете към специални опции за зареждане на операционната система чрез инсталационния носител на Windows.

 5. Веднъж на екрана за избор на действия, изберете "Диагностика";
 6. след това отидете на „Разширени опции“
 7. изберете "Опции за изтегляне";
 8. натиснете F7, за да деактивирате задължителната проверка на подписа на водача.

Ще стартирате системата, като пропуснете проверката на драйверите, които са инсталирани на вашата система. Ако сте успели да стартирате успешно, тогава синият екран на смъртта CRITICAL_SERVICE_FAILED наистина възникна поради некоректно работещ драйвер.

Стъпка # 2 Актуализирайте всички драйвери

Говорейки за драйвери, силно препоръчваме да актуализирате всички драйвери във вашата система, особено ако предишният метод помогна нормално да влезете в операционната система. За да започнем да актуализираме всички драйвери, трябва да отворим диспечера на устройства, като щракнете с десния бутон върху Старт и изберете подходящия елемент.

Нека разгледаме процеса на актуализиране на драйвери, използвайки примерния драйвер за вашия графичен ускорител. Кликнете върху стрелката, сочеща вдясно до секцията „Видео адаптери“, за да отворите падащото меню. Щракнете с десния бутон върху името на вашата видеокарта и изберете „Актуализиране на драйвера“. След това изберете опцията „Автоматично търсене на актуализирани драйвери“.

Сега просто трябва да изчакате, докато Мениджърът на устройства независимо намери нов драйвер за видеокартата и да го инсталирате. Рестартирайте компютъра си, след като инсталирате драйвера и въведете системата в нормален режим (с проверка на цифрови подписи на драйверите). Ако CRITICAL_SERVICE_FAILED син екран на смърт все още се появи, след това продължете да актуализирате други драйвери. Със сигурност ще се натъкнете на този, който причини проблеми.

Стъпка # 3 Възстановяване на системата

Ако все още не сте успели да поправите синия екран на смъртта (и не можете да влезете), тогава е време да опитате нещо по-ефективно, нещо по-кардинално. Разбира се, говорим за инструмент за отстраняване на проблеми, който предотвратява зареждането на Windows. За да използвате този инструмент, трябва да вземете инсталационния носител на Windows.

Стартирайте от инсталационния носител на Windows и стигнете до екрана с избор на действие. Отидете в секцията Диагностика. В този раздел изберете опцията „Възстановяване при зареждане“. На следващо място, просто трябва да следвате инструкциите и да изчакате процеса да възстанови системното зареждане. Е, ако това също не би могло да ви помогне, тогава е време да възстановите системата от изображението на инсталационния носител. Просто изберете „Възстановяване на системно изображение“ на екрана с разширени настройки.

Надяваме се, че този материал е бил полезен при решаването на CRITICAL_SERVICE_FAILED син екран на смъртта.

Интересни Статии