Как да поправите „Chrome блокира файла като опасен“?

Google Chrome внимателно следи всяко ваше движение. Това означава, че често взема решения относно вашата сигурност в мрежата, например блокира уеб страници и сваля от сайтове, които определя като опасни. Когато се опитате да отворите такава страница или изтеглите файл, Chrome автоматично ще блокира това изтегляне и ще видите съобщението „Chrome е блокирал файла като опасен.“

Това, разбира се, е много добро от гледна точка на сигурността, но това поведение на браузъра може да причини някои неудобства, когато се опитате да изтеглите файл, който сте сигурни в безопасността. В това ръководство ще научите как да качвате файлове и да посещавате уеб страници в Chrome, което Google счита за опасно. За целта ще трябва да деактивираме функциите за сигурност по подразбиране на Google. Трябва да сте внимателни, когато изпълнявате тези стъпки.

Деактивиране на функциите за сигурност

  • Отидете на chrome: // settings или просто кликнете върху иконата с настройки на лентата с инструменти.
  • Превъртете страницата надолу до „Настройки“ и кликнете върху „Покажи разширени настройки“.
  • В разширените настройки ще намерите подраздела „Поверителност и сигурност“.
  • В този раздел намерете опцията „Защитете себе си и устройството си от опасни сайтове“ и просто деактивирайте тази функция.

След като изпълните всички тези стъпки, можете да изтеглите всеки файл или да посетите сайта, от който се нуждаете, заобикаляйки настройките за сигурност и съобщението „Chrome блокира файла като опасен“ вече няма да ви притеснява.

Но бъдете внимателни, когато посещавате тези сайтове, защото Google ги маркира като риск за сигурността на вашата система и устройство. Изтегляйте файлове само от източници, на които имате доверие, в противен случай съществува възможност да станете жертва на всички видове вируси и злонамерени програми, които съществуват в Интернет.

Препоръчва се също да изключите тази функция само когато имате конкретна нужда от достъп до определени „опасни“ файлове. Това ще защити вас и цялостната ви сигурност, като ви даде право да отменяте решенията за сигурност на Google в подходящия момент.

Интересни Статии