Как да поправим „Уопс, изглежда, че нещо се обърка“?

Грешката "Whoops, изглежда като нещо се обърка" може да възникне всеки път, когато потребителят отиде в уеб ресурс, който работи въз основа на безплатна уеб рамка с отворен код наречена Laravel. Причината за грешката е, че собственикът на сайта - или уеб разработчика, който е работил върху него за поръчка - неправилно го е конфигурирал. В тази статия ще разгледаме по-отблизо грешката „Ами, изглежда, че нещо се обърка“.

Причините за грешката „Уопс, изглежда, че нещо се обърка“

Нека разгледаме възможните причини, поради които тази грешка може да възникне. Всъщност тя може да се прояви поради много фактори, въпреки това има няколко доста характерни и най-често срещани причини за това.

  • Композиторът не създаде файл с разширението env.
  • сайтът се основава на остаряла версия на инструментите Laravel;
  • Възникна грешка Не е намерен поддържан шифър.

Както можете да разберете от причините, посочени по-горе, грешката "Уипс, изглежда, че нещо се обърка" определено не е по вина на потребителя, който е преминал този ресурс. Проблемът се крие именно в неправилната конфигурация на сайта - грешката е на неговия собственик / уеб програмист.

Решаването на грешката "Уопс, изглежда, че нещо се обърка"

Нека сега да видим как можете да разрешите грешката „Уопс, изглежда, че нещо се обърка“, ако сте собственик на ресурса / негов разработчик.

  • Редактиране на env файл. Първо трябва да опитате да редактирате реда APP_DEBUG = false, разположен във файла ENV. Променете стойността в този ред на true, след това запазете промяната и опитайте отново да отидете на страницата. Много уеб разработчици твърдят, че по този начин можете лесно да се отървете от грешката "Уипс, изглежда, че нещо се обърка", ако започна да ви притеснява.
  • Когато считате, че използвате сървъра за инсталиране на принтер, отидете в директорията C: \ Program Files (x86) \ PHP \ (PHP версия) \ и отворете конфигурационния файл php.ini. В този файл трябва да намерите линията error__dreces и да промените стойността на върху него. Това ще отвори достъп до допълнителна информация по погрешка, че можете да осигурите техническа поддръжка на уеб ресурс, ако не сте негов разработчик.
  • Трябва да се уверите, че в директорията с настройки няма един, а два вида ENV файлове. Единият от тях е файл с разширението .env, а другият .env пример, който съдържа ключа към сайта. След като проверите дали тези файлове са налични, въведете cp .env.example .env php artisan ключ: генерира команда. След като въведете командата, трябва да се поправи грешката „Уипс, изглежда, че нещо се обърка“.
  • Освен всичко останало, тази грешка може да бъде причинена от остаряла версия на Composer. За да го актуализирате, просто трябва да въведете командата за самообновяване на композитора, с която ще бъде актуализирана.
  • За да разрешите тази грешка, можете да опитате да направите нещо друго: отидете на приложението / config / директорията и отворете файла app.php; Слезте до ред номер 81 и вижте дали има ключ, състоящ се от 32 знака; ако не, създайте го

Добре, но какво ще стане, ако не сте собственик на сайта, а не негов уеб разработчик? Какво да правим в този случай? Е, в тази ситуация можете да направите малко. Единственото решение в този случай е да се свържете с администрацията на уеб ресурса и да посочите грешката "Ами, изглежда, че нещо се обърка".

Интересни Статии