Как да поправим повредения bootres.dll в Windows 10?

В днешната статия ще разгледаме с вас какво е файлът bootres.dll в Windows 10 и къде може да бъде намерен в системата. Също така ще разгледаме как можете да поправите или замените повреден файл bootres.dll, което може да причини съобщението „Boot критичен файл \ ресурси \ потребител \ custom \ bootres.dll е повреден“, което на руски изглежда като „File \ ресурси \ custom \ bootres.dll, което е важно за зареждане на операционната система, е повреден. "

Какво е файл bootres.dll?

Динамичните библиотечни връзки (DLL) са външните компоненти на приложения, които могат да бъдат намерени в Windows и други операционни системи. Повечето приложения по своята същност са непълни и използват необходимия им код, съдържащ се в други файлове в системата. Когато се поиска някакъв код, съответният файл се зарежда в паметта и се използва от програмата. Ако операционната система или софтуер не могат да намерят .dll файла (или .dll файлът е повреден), ще получите съобщение за грешка.

bootres.dll е критичен системен файл, разположен в папката на Windows и тежи приблизително 90KB. Тази DLL е част от библиотеката за зареждащи файлове и играе важна роля при зареждане на операционната система Windows.

Ако файлът bootres.dll е бил повреден, компютърът почти винаги няма да може да се стартира в системата и ще получите съобщение „Boot критичен файл \ ресурси \ обичай \ bootres.dll е повреден“.

Какво трябва да направя, ако файлът bootres.dll е повреден?

Ако файлът ви bootres.dll е повреден, тогава можете да опитате да следвате стъпките по-долу. Има възможност вашият компютър по някакъв начин автоматично да влезе в средата за възстановяване (Windows RE) след няколко рестартирания. Отидете на разширените настройки на Windows RE и изберете опцията „Възстановяване при зареждане“.

Забележка: ако средата за възстановяване не се появи пред вас, тогава трябва да влезете в нея с помощта на инсталационния диск на Windows.

Ако тази опция не ви помогна да върнете достъпа до операционната система, тогава можете да изпълните няколко команди в командния ред: SFC, CHKDSK и DISM. За да отворите командния ред, трябва да преминете към допълнителни параметри на средата за възстановяване и да изберете подходящия елемент: отстраняване на проблеми → допълнителни параметри → команден ред .

Ето командите, от които се нуждаете:

  • sfc / scannow;
  • Dism / Online / Cleanup-Image / RestoreHealth;
  • chkdsk c: / f / r

Не забравяйте да изпълнявате командите в реда, в който са посочени. Първата команда ще сканира вашия компютър за повредени системни файлове и ще се опита да ги поправи, втората команда ще възстанови изображението на операционната система, а третата ще провери диска за лоши сектори и ще се опита да ги възстанови.

Ако обаче тези команди не помогнат да коригирате проблема си с файла bootres.dll, тогава можете да опитате да възстановите основния запис за зареждане и програмата за зареждане на Windows. За да направите това, отново ще трябва да получите достъп до командния ред и да въведете следните команди в него:

  • bootrec / RebuildBcd
  • bootrec / fixMbr
  • bootrec / fixboot

Рестартирайте компютъра и проверете дали съобщението "Boot критичен файл \ ресурси \ обичай \ bootres.dll е повредено" липсва. Е, ако това не помогна, тогава ще трябва да върнете компютъра в първоначалното му състояние чрез Windows RE. За да направите това, продължете както следва: отстраняване на проблеми → върнете компютъра в първоначалното му състояние. Изберете опцията за запазване на лични файлове и изчакайте процеса да приключи.

Интересни Статии