Как да поправим: msvcr100.dll липсва

Грешката, свързана с липсващия файл msvcr100.dll, е доста често срещана причина за невъзможността да стартирате програма или игра. Ако посоченият файл липсва или е повреден, играта ще покаже съобщение за грешка, показващо msvcr100.dll.

По правило грешките, свързани с всички файлове с разширението .dll, са причинени от отказ на Microsoft Visual C ++, DirectX, PhysX и други. Ако поне един от тях не работи правилно, по време на опита за стартиране на играта ще възникнат грешки, поради което се препоръчва да ги актуализирате редовно. По време на инсталирането на играта, като правило, самата програма препоръчва автоматично изтегляне на необходимите компоненти, след като инсталирането на самата игра приключи.

Файлът на библиотеката msvcr100.dll (както и msvcp110, msvcp100, msvcr120, msvcp120 или msvcr110) е част от Visual C ++ за Microsoft Visual Studio 2010, тоест, за да поправите грешката, трябва или да инсталирате напълно всички библиотеки на компонентите или да изтеглите и добавете желания файл ръчно.

Преинсталирайте Microsoft Visual C ++

Това е най-лесният и безопасен начин, затова препоръчваме да го използвате. Ако тази грешка се появи при опит за стартиране на програмата, не трябва да се опитвате да изтеглите msvcr100.dll от първия източник, който получите! Това може да е свързано с заразяване с зловреден софтуер на вашия компютър.

Ако системата докладва за липсата на посочения файл, най-лесният начин е да изтеглите инсталационните файлове на Microsoft Visual C ++ от версия 2010 или 2012 от официалния сайт.

  • ако на вашия компютър имате инсталиран Windows XP или по-ранна версия на Windows 7, пакетът 2010 е подходящ за вас;
  • ако използвате Windows 7 SP 1 или Windows 8 - изтеглете версията за 2012 г.

Важно е да се обърне внимание на капацитета на системата. Ако не знаете кой е инсталиран, проверете в раздела Система на лентата с инструменти.

Подходяща версия може да бъде намерена и изтеглена от една от връзките по-долу, от официалния уебсайт на Microsoft:

  • Microsoft Visual C ++ 2010 за 64-битови системи
  • Microsoft Visual C ++ 2010 за 32-битови системи
  • Microsoft Visual C ++ 2012

Инсталирайте компонента, следвайки инструкциите в съветника. Не забравяйте да рестартирате компютъра, след като инсталацията приключи.

Сега можете да опитате да стартирате програмата отново. Най-вероятно грешката ще бъде поправена и всичко ще работи!

Ръчно зареждане на msvcr100.dll

Този метод се препоръчва да се използва само ако грешката в Microsoft Visual C ++ не може да бъде отстранена чрез преинсталиране и системата продължава да вярва, че желаният файл липсва.

За да добавите библиотека ръчно, просто следвайте инструкциите:

  1. Изтеглете msvcr100.dll (или msvcp100, msvcp110, msvcr110, msvcr120, msvcp120 - в зависимост от текста на съобщението за грешка) оттук.
  2. Копирайте го в папката Windows / system32 или Windows / SysWOW64 (за 64-битови системи).
  3. В системния регистър създайте подходящия запис: натиснете Win + R, въведете regsvr в прозореца, който се показва, и името на файла msvcr100.dll (или друг). Ако не можете да създадете запис в регистъра по този начин, опитайте да замените regsvr с regsvr32.
  4. Щракнете върху OK и рестартирайте компютъра.

Заслужава да се отбележи, че проблемът може да възникне не само поради липсата на необходимия файл, но и защото файловете на играта не могат правилно да получат достъп до него. В този случай можете да го поправите, като актуализирате библиотеките DirectX и .NET Framework или преинсталирате играта.

Интересни Статии