Как да поправим грешката във файла libeay32.dll?

Когато стартирате приложение, може да срещнете грешка, показваща, че файлът libeay32.dll липсва от системата. Пълното съобщение за грешка съдържа следната информация:

Програмата не може да бъде стартирана, защото libeay32.dll липсва на компютъра. Опитайте да преинсталирате програмата.

Това е напълно стандартно съобщение за грешка, което се появява, когато има някаква загуба на определена динамична библиотека в Windows OS на всяка версия. Този файл е библиотека, която е част от криптографския пакет OpenSSL.

Тази библиотека се използва за криптиране на TCP / IP протокола и може да се намери в комплект с много софтуер, например в услуги за дигитална дистрибуция, в клиенти за мултиплейър игри и т.н. и т.н. По принцип libeay32.dll е доста често срещан и много хора използват неговата функционалност.

Да се ​​върнем към основния въпрос: как да поправим грешката с отсъствието на този файл? Е, премахването на тази грешка е невероятно просто. Най-основният метод е да преинсталирате софтуера, който работи. Тази библиотека може просто да не е инсталирана на компютъра или е била повредена или „изядена“ от вашия антивирус - не забравяйте да проверите карантината.

Ако преинсталирането не помогна, тогава можете да прибегнете до малко по-рискован метод: регистриране на библиотеката в системната директория. За да го направите, трябва да направите следното:

  • Изтеглете библиотеката libeay32.dll от надежден източник;
  • поставете го в директории C: / Windows / SysWOW64 и C: / Windows / System32;
  • отворете командния ред като администратор;
  • напишете regsvr32.exe C: /Windows/SysWOW64/libeay32.dll и regsvr32.exe C: /Windows/System32/libeay32.dll в него;

Рестартирайте компютъра и опитайте да стартирате отново софтуера, от който се нуждаете. Грешка с файла libeay32.dll трябва да бъде отстранена.

Интересни Статии