Как да поправим BSoD с код 1000007e на Windows?

1000007e е синият екран на смъртния код, който може внезапно да се появи във всички съвременни версии на Windows, от Windows 7 до Windows 10. Въпреки това, най-голям брой съобщения BSoD за това идват от потребители на G8 и G8. Можете да видите кода директно след BSoD в системното съобщение, което ще ви чака при влизане в Windows.

Какво причинява BSoD 1000007e?

Обикновено има четири причини за появата на този син екран на смъртта:

 • неправилно пренесени драйвери от старата версия на Windows;
 • работата на антивирусен софтуер;
 • Остаряла версия на BIOS на дънната платка
 • повреда на системните файлове.

Разбира се, BSoD 1000007e е изключително неприятен проблем, появата на който може доста да изплаши неподготвените потребители. Въпреки това, използвайки описаните по-долу методи, можете да се отървете от него в рамките на половин час или час.

Решения за BSoD 1000007e

Метод номер 1 Инсталирайте всички актуализации

Липсата на определени актуализации на Windows може да причини редица различни проблеми. Синият екран на смъртта понякога също може да бъде включен в същия списък, въпреки че е изключително рядък. Препоръчваме ви да опитате да инсталирате всички налични актуализации за вашия Windows. Това се прави, както следва:

 1. щракнете с десния бутон върху Старт;
 2. щракнете върху елемента „Параметри“;
 3. Отидете в секцията „Актуализация и сигурност“;
 4. отидете на раздела "Актуализация на Windows";
 5. кликнете върху бутона „Проверете за актуализации“;
 6. Следвайте инструкциите на екрана.

Не се страхувайте, ако компютърът ви започне да се рестартира по време на процеса на актуализация на системата - това е съвсем нормално. Веднага след като вашият Windows получи всички актуални актуализации, тествайте вашия компютър за BSoD 1000007e. Ако той не се появи за дълъг период от време, тогава случаят определено беше в някакъв вид липсваща актуализация.

Метод №2 Премахване на антивирус на трета страна

Имате ли на компютъра си инсталиран антивирус на трета страна? Знайте какъв е той, който може да застане зад появата на синия екран на смъртта с код 1000007e. Препоръчваме ви да направите следното: деинсталирайте антивирусен софтуер на трети страни, рестартирайте компютъра и проверете дали BSoD спира да се показва. Можете да премахнете антивируса, както следва:

 1. натиснете Windows + R;
 2. напишете стойността „appwiz.cpl“ в празен ред и натиснете Enter;
 3. Веднъж в „Програми и функции“, намерете антивируса си в списъка с инсталирани приложения;
 4. щракнете с десния бутон върху него и изберете "Изтриване";
 5. Следвайте инструкциите на екрана и рестартирайте компютъра.

Тествайте компютъра си за син екран на смърт с код 1000007e. Веднага щом премахнете антивируса на трета страна, системата ще се активира от Windows Defender. Опитайте да инсталирате друг антивирус или използвайте услугите на системна програма.

Метод номер 3 Актуализация на BIOS

В някои случаи 1000007e син екран на смърт може да се появи на компютри с остарял BIOS за дънната платка. Ако отдавна не сте актуализирали BIOS на вашия компютър, определено опитайте да направите това, за да разрешите проблема.

За съжаление, процесът на актуализиране на BIOS се различава в зависимост от производителя на дънната платка. Силно ви съветваме да отидете на официалния ресурс на вашия производител и да прочетете инструкциите за актуализиране на BIOS.

Ето няколко примера за актуализиране на BIOS на различни дънни платки:

 • Dell;
 • Acer;
 • Lenovo;
 • Asus.

Метод номер 4 Върнете компютъра в първоначалното си състояние

Ако всичко останало се провали и горните методи са напълно безсилни във вашата ситуация, тогава можете да опитате да прибягвате до процедура като връщане на компютъра в първоначалното му състояние. Просто казано, преинсталиране на операционната система без загуба на инсталирани приложения, лични данни и настройки. Това може да стане по следния начин:

 1. щракнете с десния бутон върху Старт и изберете "Опции";
 2. Отидете в секцията „Актуализация и сигурност“;
 3. щракнете върху раздела „Възстановяване“;
 4. щракнете върху бутона „Старт“ в раздел „Възстановяване на компютъра в първоначалното му състояние“;
 5. на екрана „Избор на действие“ кликнете върху опцията „Запазване на моите файлове“;
 6. и накрая щракнете върху бутона „Нулиране“, за да започнете да връщате вашия компютър в първоначалното му състояние.

Процесът на връщане към първоначалното състояние може да отнеме доста дълго време, плюс това вашият компютър ще се рестартира в края на процедурата. Синият екран на смъртта с код 1000007e определено ще бъде фиксиран след нулиране.

Интересни Статии