Как да поправим BSoD 0x00000018?

Някои потребители на операционни системи Windows понякога могат да срещнат синия екран на смъртта 0x00000018. В описанието на тази критична повреда Microsoft посочва следната причина за възникването:

Референтният брояч на обекта има невалидна стойност за текущото състояние на обекта.

Когато обикновените потребители се натъкнат на подобно описание, в главата им възниква следната мисъл: какво току-що прочетох? И категорично е невъзможно да ги обвиняваме, тъй като тази информация е по-подходяща за потребители, специализирани в програмирането.

За обикновените потребители искаме да кажем, че причината за синия екран на смъртта най-често се крие в неуспешен драйвер, който води цялата операционна система до нестабилност, или в RAM паметта, инсталирана в компютъра.

BSoD решение 0x00000018

За начало препоръчваме да проверите правилната работа на вашата RAM памет. Най-лесният начин да проверите е да премахнете един от модулите от дънната платка и да опитате да стартирате системата само с един от тях. След това направете същото с друг RAM модул.

Разбира се, само тези потребители, които имат два модула, инсталирани в системата, а не само един, могат да извършват такава проверка. Освен всичко друго, препоръчваме ви да проверите вашата RAM памет със софтуер, наречен Memtest86 +. Използването му е изключително просто - според резултатите от проверката веднага ще разберете дали работи нормално или с грешки.

Ако оперативната памет се оправи, тогава е време да започнете да търсите драйвер, който предизвика критична повреда на вашата операционна система. Струва си да се отбележи, че понякога този водач може да бъде посочен директно на синия екран на смъртта. Въпреки това, най-вероятно, ще трябва да прибягвате до четене на сметището. Това може да бъде изключително просто с помощната програма BlueScreenView.

Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите програмата, да изберете създадената памет за зареждане в нея и да прегледате елементите, маркирани в червено, участвали в появата на BSoD 0x00000018. След това надградете намерения драйвер, за да разрешите проблема. Като правило ще трябва да преинсталирате драйвера или да го премахнете напълно от системата. Можете да извършвате манипулации с драйвери в безопасен режим, за предпочитане с зареждане на мрежови драйвери.

Надяваме се, че този материал ви е помогнал да разрешите проблема със смъртта на синия екран 0x00000018.

Интересни Статии