Как да понижа фърмуера на iOS от 8.4.1 до 8.4

Обновена версия за iOS версия 8.4.1 беше пусната за коригиране на грешки, присъщи на приложението Apple Music, както и някои други системни проблеми и цялостно подобряване на производителността. Въпреки това, ако имате проблеми с най-новата актуализация или планирате да отключите устройството, моля, прочетете настоящите съвети за намаляване на фърмуера от 8.4.1 на 8.4.

„IOS 8.4.1“ е първата малка актуализация на фърмуера 8.4 и най-вероятно последната надстройка за 8-та серия, като цяло. Той бе пуснат месец след излизането на оригиналния файл на фърмуера до iOS 8.4 в края на юни, а повечето му актуализации включват корекции за приложението Apple Music. В допълнение, новата актуализация също коригира джейлбрейк версията на iOS 8.4, която беше пусната малко след излизането на оригиналния фърмуер със същото име.

Ако искате да отключите iOS, тогава ще трябва да се придържате към предишната версия на фърмуера и да избягвате актуализирането до 8.4.1 с всички налични средства. Ако обаче случайно „дръпнете спусъка“, не всички надежди ще бъдат загубени, тъй като можете да свалите версията на фърмуера обратно до 8.4 за определен период от време.

Обикновено Apple не позволява на потребителите да понижават фърмуера на iOS, но след пускането на новата надстройка, компанията трябва да поддържа старата версия в публичното пространство в продължение на няколко седмици в случай на проблеми, което позволява на потребителите да понижат устройството, използвайки специална функция в iTunes.

Как мога да намаля версията на фърмуера от 8.4.1 на 8.4

Резервно копие на вашето iOS устройство

Първо, преди да направите нещо, трябва да сте сигурни, че архивирате своя iPhone или iPad. Дори ако това се прави на версия на фърмуера 8.4.1, трябва да архивирате устройството, така че всички приложения и настройки да бъдат запазени така или иначе.

Това е необходимо, тъй като при понижаване на фърмуера до стария IOS системата ще трябва напълно да изтрие всички данни от устройството, за да завърши успешно процедурата и след това, за да възстанови вашите настройки и приложения обратно, ще трябва да възстановите същата резервна копие.

Имаме страхотен асистент, който ще ви помогне да извършите процеса на архивиране на вашия iPhone или iPad, но ако отдавна сте потребител на устройства, базирани на iOS, вероятно можете сами да си направите тази задача. Дори и да не се налага да запазвате приложения или настройки, това не трябва да означава, че нямате нужда от архивиране на системата. Създаването му ще бъде добра идея в случай, че нещо се обърка при понижаване на фърмуера. И точно този архив няма да ви позволи в крайна сметка да останете с тухла заедно с телефона. Разбира се, това рядко се случва, но е по-добре винаги да сте подготвени за най-лошото.

Преминаване до версия 8.4 на фърмуера

И накрая, ние сме готови да понижим версията на фърмуера от 8.4.1 на 8.4. За да започнете тази процедура, просто следвайте връзката и изтеглете файла IPSW IOS 8.4 за конкретно устройство.

Този файл тежи приблизително няколко гигабайта, така че може да отнеме няколко минути, за да ги изтеглите дори и с най-бързата интернет връзка, така че бъдете търпеливи. След като го изтеглите, можете да започнете процеса на възстановяване на вашето устройство и след това да свалите фърмуера.

След това ще трябва да отворите iTunes и да свържете вашия iPhone или iPad към компютъра. Отидете на обобщената страница на устройството си и след това натиснете бутона „Възстановяване на iPhone“, докато държите клавиша Alt на клавиатурата си (клавиш за превключване на Windows).

След това ще се появи прозорец за търсене на файлове, в който ще трябва да намерите и отворите току-що изтегления IOS 8.4 IPSW файл.

В този момент iTunes ще започне да възстановява вашия iPhone или iPad и ще свали версията на фърмуера от 8.4.1 на 8.4. Процесът отнема средно около 10 минути, но в някои случаи може да отнеме повече време. След като възстановяването завърши, вашият iPhone или iPad ще работи на iOS 8.4. Въпреки това, на устройството ще бъде инсталирана чиста версия на операционната система без приложения или настройки, което означава, че архивирането не е било напразно.

Върнете се към iTunes и кликнете върху бутона „Възстановяване на архивиране“, за да върнете приложенията и настройките си обратно в телефона си. След приключване на архивирането процесът на понижаване на фърмуера ще бъде завършен, така че можете да се върнете към използване на iOS 8.4 по същия начин, както преди.

Интересни Статии