Как да понамаля от iOS 10 до iOS 9.3.2 на iPhone, iPad и iPod touch без загуба на данни?

Apple пусна за разработчиците визуализирана версия на iOS 10 на WWDC и много ентусиасти вече успяха да инсталират и тестват новата версия на ОС на своите устройства. Въпреки това, първата бета версия винаги има известна степен на риск и вашето Apple устройство вероятно няма да работи правилно.

Така че тези от вас, които са изтеглили бета версията на iOS 10 beta 1 и изпитват сериозни проблеми с нея, винаги можете да се върнете към стабилната версия 9.3.2. Събрахме няколко прости стъпки, за да направите това за всички онези устройства, които са съвместими с iOS 10.

Как да се върна от iOS 10 към iOS 9.3.2?

 1. Първо направете резервни копия на всичките си данни от устройствата, на които смятате да понижите.
 2. Изтеглете iOS 9.3.2 ISPW за вашия компютър. Щракнете тук, за да го изтеглите. Това е по същество програма за възстановяване на системата.
 3. На сайта изберете версия 9.3.2, той ще бъде подчертан в зелено. Това означава, че това е единствената версия, към която можете да се върнете.
 4. Версия 9.3.2 тежи почти 2 гигабайта, така че се уверете, че имате свободно място на вашия твърд диск.
 5. Вашият компютър с Mac или Window трябва да има инсталиран iTunes.
 6. Свържете устройството си с компютъра и стартирайте iTunes, ако той не е стартирал автоматично.
 7. Сега ще видите, че в горния правоъгълен блок в прозореца на програмата iTunes има две възможности за избор - актуализиране или възстановяване на iPod / iPad / и т.н.
 8. Потребителите на Mac трябва да задържат опция (Alt) и след това да кликнат върху проверка за актуализации. Потребителите на Windows трябва да задържат клавиша Shift и да кликнат върху проверка за актуализация.
 9. Ще се появи прозорец, сред който последната опция в повечето случаи ще бъде версия на фърмуера 9.3. X; Кликнете върху него.
 10. Ще видите съобщение: „iTunes ще надстрои вашия iPod / iPhone или iPad до iOS 9.3.2 и ще провери актуализацията на Apple“
 11. Щракнете върху бутона за опресняване, за да стартирате процеса.
 12. Когато започне процесът на актуализация, докосването на устройството ви ще стане черно и ще стане бяло с логото на Apple. След това изчакайте, докато устройството се актуализира. Важно! на този етап не можете да използвате устройството, освен това не изключвайте USB кабела, в противен случай ще трябва да започнете отначало.
 13. Както и при други актуализации, вашето устройство ще се рестартира.
 14. За да проверите дали отмяната е била успешна, отидете на Настройки.

Интересни Статии