Как да подобрим точността си в PC игри?

Сътрудниците на вашите мрежови игри безпощадно ли се шегуват, за да заглушите? Е, не закачайте носа си, тъй като умението за насочена стрелба в компютърните игри винаги може да се подобри, поне с малко. За да подобрите това умение, което е изключително ценно за много играчи, трябва да обърнете внимание на три неща: хардуер, софтуер и обучение.

Кой е най-добрият начин да снимате игри на компютър?

Хардуер: изберете правилната мишка

Iron, специално създаден за геймърите, може да ви помогне леко да увеличите точността в компютърните игри, но определено не бива да мислите, че като купите нова мишка за няколко хиляди, ще се издигнете до нивото с истински професионални играчи - това е типичен маркетингов ход. Въпреки това, някои модели мишки все още могат да направят играта по-задоволителен и удобен. Ясно е, че след обикновена офисна мишка, всяка игрална мишка ще изглежда като чудо на технологията.

Най-важното при избора на игрална мишка е ергономията. Мишките от този клас са проектирани не само за по-малко удобни, тъй като почти всяка мишка, създадена през последните петнадесет години, може да се похвали с такова качество. Игралните мишки са проектирани така, че да са невероятно удобни и да остават такива при интензивни, дълги периоди на употреба, в които помагат на специални гумирани вложки.

Тези вложки обикновено се правят под формата на пръсти или длани. В случая на втория вариант държите мишката с цялата длан на ръката си. В първия - ще вземете тялото на мишката с помощта на определени пръсти на ръката си. Ако имате избор - кой от двата вида мишки да изберете за себе си? Какво ще бъде по-ефективно, когато се цели стрелба във видеоигри? Честно казано, всичко зависи от вашите предпочитания. По правило обаче хората с големи ръце вземат големи мишки с възможно най-широко покритие, а за малки длани - малки мишки с точков захват. Изборът на мишката обаче зависи само от потребителя.

Следващият аспект на ергономията на компютърната мишка е броят на функционалните бутони. Колко бутона искате да видите на мишката си? Ако често играете изключително сложни игри, в които има огромен брой контроли, тогава можете да си купите „гризач“ с набор от допълнителни бутони. Например подобна разширена функционалност е много полезна в стратегиите, RPG и MOBA.

Ако се нуждаете само от максимална производителност от устройството, тогава можете да се справите с минимален набор от бутони, т.е. ляв, десен бутон и колело на мишката Подобна ергономия ще изглежда на мястото, например за играчи в игри, където се изисква изключително бърза реакция и случайно натискане на друг бутон е неприемливо, например Counter Strike или дори PUBG. Не забравяйте обаче, че на някои мишки можете да намерите така наречения „снайперски бутон“, чиято функционалност е да променяте чувствителността на устройството буквално в движение. Такъв бутон ще бъде изключително полезен, ако например играете снайпер в игра.

Нека сега разгледаме един от най-популярните аспекти при избора на мишка: сензорът. Веднага си струва да се отбележи, че няма да станете по-точни и умели в игрите, ако вземете компютърна мишка с невероятно огромна стойност на DPI. Моля, не преплащайте за мишката, само защото кутията показва DPI над 10 000. Повярвайте ми, вие перфектно ще се справите с мишката и с много по-демократична резолюция - бъдете сигурни.

Всъщност намирането на удобна мишка с голяма функционалност е изключително трудна задача. Препоръчваме ви да намерите най-удобната за вас мишка на по-ниска цена. Да, хардуерът може леко да увеличи вашата ефективност при снимане в компютърни игри, но това ще ви струва доста стотинка. Най-добрият вариант би бил евтина мишка с удобен за вас хват и няколко допълнителни бутона - опция за печелене.

Софтуер: настройте вашия DPI и чувствителност

Вероятно вече знаете, че можете да регулирате чувствителността на мишката, за да я накарате да се движи по-бързо или по-бавно. Това е изключително основно знание, което всеки геймър на PC трябва да има. Освен всичко друго, ако искате да играете на куп стрелци на компютъра, тогава определено трябва да деактивирате опцията като „Повишена точност на показалеца“ в настройките на мишката. Всъщност тази опция е просто ускорение на мишката, което много потребители мразят.

Но сега нека се отдалечим от стандартните параметри на операционната система и да разгледаме други опции за промяна на характеристиките на вашата мишка. Ако сте закупили игрална машина за себе си, не забравяйте да инсталирате предлагания в комплекта софтуер, например той често се поставя на диска, който се предлага с мишката, или се публикува на уебсайта на производителя в секцията за изтегляне.

Използвайки този софтуер, можете да промените много параметри на мишката, включително DPI. Доста често в такива програми можете дори да промените заданието за някои бутони на мишката, което е изключително удобно в определени ситуации. Също така си струва да се отбележи, че някой софтуер за геймърски мишки дори е в състояние динамично да променя DPI в зависимост от скоростта на движенията на потребителя: движете мишката бързо - DPI намалява, а ако се забави, се увеличава. И обратно.

Софтуерът за игри също в някои случаи ви позволява бързо да промените настройките за мишката, като изберете предварително подготвени профили. Не е необходимо да влизате в настройките на мишката или софтуера от производителя всеки път, тъй като можете буквално да сменяте такива профили в движение. Всичко, което трябва да направите, е да ги подготвите предварително за себе си. Като правило, в такива профили можете да зададете не само чувствителност, но дори DPI за мишката. Независимо от това, всичко зависи от модела на вашата мишка, така че да се лишите от подобна функционалност - проверете неговата наличност при закупуване на устройство.

Сега нека поговорим за много „снайперския бутон“, за който говорихме накратко малко по-рано. Подобен бутон може да се намери при някои модели игри, той почти винаги се активира от палеца. След натискане на този бутон, нивото на DPI се подценява. Какъв е смисълът? Всичко е съвсем просто: в един момент трябва да се движите бързо и да стреляте отпред, а в друга - да седнете в една позиция и точно да стреляте по врагове един по един. Във втория случай „снайперски бутон“ е удобен. Ако сте фен на този тип игри, което може да изисква бърза смяна на ролите - потърсете игрална мишка с тази функционалност.

И ето един малък съвет при избора на мишка. Дори преди мишки за снайпери да се появят на пазара, много играчи успешно използват един труден трик, с който могат да постигнат ефект, подобен на „снайперския бутон“. Ако мишката ви няма опори за пръсти, можете да опитате да използвате тази техника. И така, трикът - докато движите мишката, опитайте да се опирате на чергата или повърхността на масата с палец или малък пръст, за да създадете малко съпротивление. Така че, изглежда, че с елементарен трик може да се постигне значително намаляване на чувствителността на мишката, което ще се цели много по-точно.

Освен всичко друго, не забравяйте, че много игри имат свои настройки за мишката. Да, те не са толкова ефективни, колкото собствения софтуер, който може да промени настройките на устройството на ниво хардуер, но също така може да постигне желания резултат. Плюс това, някои игри дори ви позволяват да промените настройките на мишката си за конкретни области на игра.

Обучение: практиката е нашето всичко

Разбира се, можете да увеличите своята точност, като просто прекарате много време в играта, от която се нуждаете - това е добре известна истина. Можете обаче да подобрите показателите си за точност, ако редовно експериментирате с различни параметри на мишката. Повярвайте ми, може би дълбоко грешите, че вярвате, че имате най-добрите резултати за избраната чувствителност и DPI. Опитайте да промените настройките на мишката и да видите как се справяте с тях. Може да сте изключително изненадани.

Освен всичко друго, можете да прибягвате до услугите на различни приложения за обучение, за да подобрите точността в игрите. Да, има такива неща. Ако често играете състезателни стрелци, например един и същ Counter Strike, тогава можете да ги използвате, за да увеличите нивото си на точност. Един такъв симулатор е играчката Aim Hero, която можете да намерите в Steam. За съжаление не е безплатно, но цената е изключително достъпна.

резултати

Нека да разгледаме отново какво трябва да прибегнете, за да подобрите точността си в компютърните игри.

  • Първо, по-често практикувайте директно стрелба в играта, от която се нуждаете. Практикувайте, практикувайте и практикувайте отново. Няма да станеш един ден страхотен стрелец, само защото имаш силно желание да бъдеш такъв.
  • Второ, можете да прибягвате до използването на различни симулатори, за да увеличите точността в игрите. В мрежата можете да намерите много безплатни опции, както и платени. Разбира се, те се различават по своята функционалност, така че ще трябва да изберете един от тях по ваш вкус.
  • Трето, можете да опитате да промените чувствителността и параметрите на DPI - ако е възможно - на мишката. Определено няма да ви направи удачен, но по-удобно е да помогнете да се стремите, определено. Кой знае, може би през цялото това време просто се опитвахте да снимате с ниска или висока чувствителност.
  • Четвърто, можете да си купите специална игрална мишка с много допълнителни функции и бутони. Заслужава обаче да се отбележи, че като купите по-скъпа мишка, няма да станете автоматично няколко пъти по-точни - тук ще ви помогне само практика.

Интересни Статии