Как да овърклокирате вашата видеокарта?

Всеки човек, който обича да играе компютърни игри, веднъж се сблъска с факта, че неговата видеокарта започва да остарява. С течение на времето това се случва на всички. Не можеш да седиш на една карта през целия си живот и се надяваш, че тя ще работи както и деветото преди години. В момента цените на компютърните компоненти са скочили много. И така, какво да правя? Винаги можете да овърклокте вашата карта. В тази статия ще поговорим по тази тема.

Принципите на овърклок на компютър е да се увеличат стандартните настройки на дадено устройство, за да се увеличи неговата производителност.

Тук всичко е логично: с увеличаване на честотата на работа на устройството, животът му намалява. Също така увеличава консумацията на енергия, изходящ шум. Все още са възможни случаи на нестабилност на системата като цяло.

Искаме да ви предупредим, че с неточен овърклок, вашата видеокарта може просто да изгори. Тъй като злополуките по време на овърклок не са включени в гаранционната карта, по-добре е да помислите два пъти.

Принцип на овърклок

  • За да овърклокте наистина вашата видеокарта, определено трябва да повишите напрежението до ядрото и чиповете памет. Съответно с увеличаването на напрежението натоварването на захранването се увеличава.
  • Ако искате да разпръснете нещо, тогава определено трябва да имате специални помощни програми на вашия компютър, които ще следят температурата на компонентите на компютъра.
  • Преди да направите такова нещо като овърклок, се нуждаете от отлично охлаждане. Температурата по време на ускорението може да се увеличи значително.
  • Честотите трябва да се увеличават с малки стъпки. Няма нужда да бързате по този въпрос. 5-15% от номиналната честота ще бъде идеалната честота за една стъпка.

Метод на овърклок

Овърклок с комунални услуги

Най-сигурният начин за овърклок на видеокарта е чрез различни комунални услуги. Те не са част от вашите видеокарти, така че не ги търсете на драйверния диск.

Ето списък на най-добрите програми за този бизнес:

  • ATITools;
  • Рива тунер;
  • PowerStrip;
  • GeForceTweaker;
  • TNTEdit;
  • TNTClk.

Когато следвате принципите на овърклока, можете лесно да използвате тези помощни програми.

Овърклок чрез мигане на BIOS на видеокарта

Вече по-екстремна опция за овърклок. В този случай заместваме стандартния BIOS с вече модифициран един от същия модел или по-стар модел. Ако не знаете как да направите това, най-добре е да не овърклокирате видеокартата по този начин.

Също така ще бъде добре, ако имате непрекъснато захранване. Ако флаш картата си и внезапно изключите електричеството, видеокартата ще стане неизползваема.

Интересни Статии