Как да отворите файл с разширението ISO?

Всички се сблъскахме със ситуация, в която не знаехме как да отворим файл с непознато за вас разширение. Един от тези файлове може да бъде ISO файл - това е изображение на оптичен диск, който съдържа собствена файлова система. Използването на тези изображения може да се разшири до всичко: от създаване на изображения на дискове с различни помощни програми до изображения на операционни системи.

UltraISO

Отлична програма за създаване и монтиране на изображения. Тази програма може да бъде закупена на уебсайта на програмиста. Е, или можете да го изтеглите някъде в интернет, но това зависи от вас.

За да извлечете файлове от изображението на тази програма, трябва:

  • Кликнете върху бутона „ Отвори “.
  • След това покажете местоположението, където се намира изображението ви.
  • След като изберете файловете, които трябва да извлечете от изображението.
  • Накрая посочете папката, в която искате да поставите тези файлове.

DAEMON Инструменти

Също добра услуга, но по-подходяща за монтиране на изображения. Не най-удобният вариант за извличане на файлове от изображение, но е напълно възможен. Можете да го изтеглите от сайта на програмиста. Има безплатна версия, наречена DAEMON Tools Lite . След като го инсталирате, трябва да направите следното:

  • Първо добавете вашето изображение в директорията с инструменти DAEMON .
  • Тогава ще е необходимо да го монтирате във виртуално устройство.
  • След това просто копирайте нужните файлове от монтираното устройство, където искате.

7-Zip

Не всички потребители осъзнават, че е възможно да се отвори изображение на диск с помощта на обикновен 7-Zip архиватор . Сега почти всички хора, които имат компютър, се занимават с архиви. Ако обаче нямате този архиватор, можете да го изтеглите от сайта на програмиста безплатно.

За да използвате този метод, просто трябва да отворите изображението на диска с него. След това просто извличате нужните файлове някъде, или от обикновен архив.

Интересни Статии