Как да отстраните проблеми с актуализацията на KB4056892?

Наскоро Microsoft пусна актуализиращ номер KB4056892 за операционната система Windows 10, надявайки се да отстрани уязвимостите в неща като Meltdown и Spectre. Независимо от това, в Редмънд, където се намира централата на Microsoft, вече потвърдиха, че самата актуализация не е без грех, тъй като може да доведе до известни проблеми.

За да бъдем по-конкретни, техническият персонал откри, че може да причини три проблема за собствениците на Windows 10. Въпреки това, от последните съобщения на потребителите стана ясно, че актуализирането на KB4056892 може да доведе до много повече проблеми, отколкото Microsoft първоначално очакваше.

И така, въпросът е: ще инсталирате актуализация KB4056892 знаейки, че потенциално може да причини проблеми на вашия компютър или не, но по този начин да остане без защита от Meltdown и Spectre?

Ако все още не сте инсталирали най-новите актуализации за операционната система Windows 10, след това продължете да четете тази статия, за да разберете за всички онези проблеми, които станаха известни от съобщенията на засегнатите потребители. Ако обаче вече сте инсталирали тази актуализация и също сте се сблъскали с някои проблеми след това, тогава знайте, че далеч не сте единственият в списъка на жертвите.

Проблеми след / инсталиране на KB4056892

1. Актуализация KB4056892 не е инсталирана

Много потребители са уведомили, че не могат да инсталират актуализацията, защото инсталационният процес за KB4056892 просто виси, завършва с грешка 0x800f0845 или системата внезапно премахва актуализацията по някаква причина. Съгласете се, не искам да оставя компютъра си без такава критична актуализация. Ако срещнете тези проблеми, можете да опитате следните действия:

 • Използвайте инструмента за отстраняване на неизправности с Windows Update. Препоръчва се да използвате както системен инструмент, така и такъв за изтегляне, който можете да намерите на официалния уебсайт на Microsoft или да го изтеглите от тази връзка.
 • Уверете се, че вашата интернет връзка е в стабилно състояние и че нищо не ви спира да изтеглите актуализиращия номер KB4056892.
 • Извършете пълно сканиране на операционната система, като използвате всеки антивирусен софтуер, който е на разположение за вас.
 • Опитайте временно да деактивирате антивирусен софтуер и защитна стена, докато инсталирате актуализация KB4056892.
 • Използвайки системните помощни програми или използвайки софтуер на трети страни, проверете вашия диск за грешки и наличие на лоши сектори.
 • Явен съвет: уверете се, че имате достатъчно свободна памет в системата си, за да инсталирате актуализация KB4056892.
 • Опитайте да инсталирате актуализацията KB4056892 ръчно, като използвате каталога на Microsoft Update.
 • Опитайте да възстановите системните файлове с помощта на помощната програма SFC, стартирана чрез командния ред ( sfc / scannow ).

2. Актуализиране на KB4056892 срива браузърите

Някои потребители твърдят, че след последната версия на Windows 10 под версия 1709 всички браузъри могат да се сринат. За да бъдем по-точни, прозорецът на вашия браузър ще стане напълно бял, ще замръзне за няколко секунди и тогава браузърът ще се срине на вашия работен плот.

За да преодолеете този проблем, опитайте следното:

 • Актуализирайте браузъра, с който имате горепосочените проблеми.
 • Актуализирайте своя плъгин, ако не сте го правили отдавна.
 • Опитайте да деактивирате всички разширения ( ако имате достъп до Настройките ).
 • Деактивирайте опцията за хардуерно ускорение ( ако имате достъп до настройките ).
 • Актуализирайте драйверите за вашата видеокарта и след това опитайте да стартирате браузъра отново.
 • Изчистете кеша и бисквитките за вашия браузър ( ако имате достъп до Настройките ).

3. След инсталирането на KB4056892 някои приложения спряха да се стартират

Потребителите на Windows 10 посочват, че след инсталиране на актуализацията на KB4056892 някои приложения могат да спрат да работят за вас, например SlimWare DriverUpdate, ASUS AI Suite 3, EPLAN и т.н. За съжаление нямаме решение за този проблем.

Въпреки това можем да ви посъветваме за някои действия, ако използвате AI Suite 3: първо деинсталирайте версията на програмата, която в момента е инсталирана на вашия компютър, след това изтеглете най-новата версия от уебсайта на Asus и я инсталирайте от името на администратора ( важно! ) след това рестартирайте компютъра си. След като направите това, AI Suite 3 ще работи както трябва.

4. Системата Windows 10 замръзва поради актуализация на KB4056892

Според други изявления на потребителите, актуализацията на KB4056892 може дори да направи вашата система неспособна да „извлече код“, т.е. просто напълно замръзва. Когато някои потребители се опитаха да рестартират своите машини, логото на Windows се появи, когато системата стартира, след което процесът напълно замръзна.

За съжаление, в тази ситуация има малко съвети. Независимо от това, след три рестартирания, ще имате достъп до средата за възстановяване на операционната система Windows 10, която ще съдържа всички необходими инструменти за решаване на проблема. Препоръчваме ви да опитате да използвате точката за възстановяване или в крайни случаи да върнете компютъра в първоначалното му състояние, което по същество представлява рестартиране на Windows 10.

5. Актуализацията KB4056892 блокира списъка с приложения в менюто "Старт"

Последният проблем с инсталирането на KB4056892 блокира списъка с приложения в менюто "Старт". Смешно е, че можете да получите достъп до опциите на операционната система, например персонализиране и т.н. За съжаление, в момента няма решение на този проблем. Препоръчваме ви просто да се отървете от актуализацията KB4056892 и след това да я инсталирате отново, когато Microsoft реши проблемите с нея.

Интересни Статии