Как да отстраните проблема с инсталирането на Windows 10, когато се появи екран с грешката „Нещо се случи“

Windows 10 от момента на излизането си продължава да натрупва доста впечатляващ брой различни грешки и грешки. Една от тези грешки е „Нещо се случи.“ Представяме ви отговора на въпроса как да отстраните проблема с инсталирането на Windows 10, когато се появи екран с грешката „Нещо се случи“

Експертите на Bidness ETC са определили лесен начин за определяне на грешката, който позволява да се реши този проблем, който, между другото, няма код, който да помогне да се определи причината за проблема.

Въпреки това, някои претенциозни потребители са намерили други решения, за да разрешат този проблем.

Ето два от най-популярните методи за отстраняване на проблема:

Метод 1

Стъпка 1: Натиснете клавиша Windows на клавиатурата, за да отворите менюто "Старт".

Стъпка 2: Въведете „Контролен панел“ в полето за търсене, за да го намерите, и след това стартирайте приложението.

Стъпка 3: Кликнете върху „Часовник“> „Език“> „Регион“, за да отворите нов интерфейс. Отидете в секцията „Регион“ и изберете раздела „Администрация“.

Стъпка 4: Щракнете върху бутона, за да промените локализацията на системата и задайте следната локализация: „Английски (САЩ)“. Рестартирайте компютъра си и стартирайте процеса на актуализиране на Windows 10, който сега трябва да завърши без проблеми.

Ако все още срещате проблем с инсталирането на Windows 10, опитайте да използвате втория метод за разрешаването му.

Метод 2

За този метод просто изтеглете изображението на инсталационния файл на Windows 10 и го инсталирайте на вашия компютър с помощта на стартираща флашка или DVD. Можете да създадете стартиращ USB, като изберете опцията „Създаване на инсталационен носител за друг компютър“ по време на инсталацията или можете сами да запишете изображението на DVD диск.

Тази грешка може да бъде причинена и при запис на изображение на носители с недостатъчни привилегии. За да създадете стабилен инсталационен диск или друго устройство, изпълнете следните стъпки:

Стъпка 1: Изтеглете и инсталирайте инструмента за изтегляне на Windows 10 (файлове с изображения за 32 и 64-битови системи) на посочената връзка.

Стъпка 2: Рестартирайте компютъра си и влезте като администратор, ако още не сте го направили.

Стъпка 3: Стартирайте менюто "Старт", въведете "Изтеглете Windows 10" и натиснете бутона за въвеждане. След като приложението се появи в резултатите от търсенето, щракнете с десния бутон върху него и изберете "Изпълнение като администратор".

Стъпка 4: Следвайте инструкциите на екрана, описани в приложението, за да създадете инсталационния диск. След като създадете стартиращ DVD или USB устройство, просто инсталирайте Windows 10, като се стартирате с един от тях.

Това е всичко. Windows 10 ще бъде инсталиран автоматично, след което просто трябва да следвате инструкциите на екрана.

Интересни Статии