Как да отстраним сривовете в приложението за контакти на смартфони Samsung?

След инсталиране на софтуерни актуализации на смартфони Samsung Galaxy S3, S4, S5 и S6, много потребители започнаха да срещат съобщението „Приложението за контакти спря“. Тази грешка се появява при добавяне на нов контакт в телефонния указател и не се проявява в други ситуации. Следователно някои потребители може да не забележат веднага проблема. Какво да направите, ако все още срещнете подобен проблем, ние ще опишем в тази статия.

Откъде идва грешката?

Точната причина за появата на такава грешка не е известна, но много потребители забелязаха, че тя започна да се появява веднага след инсталирането на новата версия на софтуера за Android. Тъй като е проблематично да върнете версията до предишната и не всеки ще вземе решение за това, ние се опитахме да намерим друго ефективно решение. По-долу има два начина да разрешите грешката „Приложението за контакти спря“, опитайте ги един по един, за да разберете кой е полезен във вашия случай.

Как да поправите грешката?

Първото и най-лесно нещо, което препоръчваме да направите, е да изчистите кеша на приложението Контакти и да изтриете временни данни. Това е необходимо, за да се върнат контактите в първоначалното им състояние и да се елиминират различни грешки, които могат да възникнат поради натрупването на голямо количество временни файлове и данни. Моля, обърнете внимание, че самите записи на телефонния указател няма да бъдат засегнати!

  • Отворете Настройки и изберете категорията Приложения.
  • Намерете приложението Контакти и отворете страницата му със свойства.
  • Щракнете един по един върху бутоните Изчистване на кеша и изтриване на данни.
  • Рестартирайте устройството и опитайте отново да запазите новия контакт.

Ако грешката се появи отново, когато информацията беше запазена, преминете към следващата стъпка.

Тъй като контактите се съхраняват в паметта на устройството като отделни файлове, може да възникнат грешки, свързани с процеса на запазване на файлове в паметта на смартфона. Някои грешки могат да се дължат на неправилно зададена дата в настройките на смартфона или конфликт във формат на дата.

  • Отворете настройките на вашия смартфон и изберете Още.
  • Намерете елемента Дата и час.
  • В зависимост от формата по подразбиране, променете го на алтернативен - 12 часа или 24 часа.
  • Рестартирайте устройството и опитайте отново да запазите новия контакт. По правило след тези процедури грешката в приложението Контакти вече няма да ви притеснява.

Интересни Статии