Как да отстраним срива с код CE-30002-5 на PlayStation 4?

PlayStation 4 е може би най-добрата платформа за игри. Не всички игри се пускат на компютъра и те често са по-лошо оптимизирани. PS4 дава най-добрия комфорт за геймърите, много ексклузивни игри идват на тази конзола и всички те са с високо качество. Понякога PlayStation 4 губи способността да изпълни предназначението си, вместо да стартира игри, той дава грешка. Един от възможните сценарии е показването на грешка CE-30002-5. Има много причини, които могат да доведат до този проблем. В тази статия ще се опитаме да разрешим проблема, независимо от причините.

Как да коригираме CE-30002-5 грешка?

Методите за решаване на проблема зависят от мястото, където е възникнала грешката. За удобство те бяха разделени на 2 групи: появява се грешка при опит да стартирате играта или в момента на актуализиране.

Грешка при стартиране на играта от подвижно устройство

Доста често срив с код CE-30002-5 се появява по време на стартирането на игра, разположена на външно устройство.

Какво да правя:

 1. Проверете дали устройството отговаря на минималните изисквания за PS.Това включва възможността за свързване на външен твърд диск чрез USB 3.0. Капацитетът му също е важен, конзолата не поддържа дискове до 250 GB и над 8 TB. Също така си струва да проверите с производителя съвместимостта на устройството с конзолата;
 2. Форматирайте външно устройство. Тази стъпка си струва да продължите, ако устройството отговаря на изискванията на конзолата. Важно е да се разбере, че след приключване на процедурата за форматиране, дискът ще бъде подходящ единствено за съхранение на данни от PS.Тя няма да работи за съхраняване на лична информация на диска, освен ако не се налага да го форматирате повторно. Как се изпълнява:
  1. Отидете в секцията „Настройки“ и изберете секцията „Устройства“.
  2. Отворете елемента "USB съхранение".
  3. Изберете проблемното устройство и щракнете върху опцията „Форматиране като външно съхранение“.

  4. Ще се появят допълнителни предупреждения, че по време на процеса на форматиране ще има цялостно почистване на информацията на диска. Необходимо е да приемете известието с бутона OK. Преди форматиране е важно да прехвърлите полезни данни на компютър, в противен случай те ще бъдат загубени.
  5. Появява се известие, което показва, че процедурата е приключила успешно. Сега устройството е достъпно за използване на конзолата.

Какво да правя с грешка CE-30002-5 по време на актуализация?

Ако грешката преследва потребителя при опит да актуализира системата или софтуера, трябва да:

 1. Отидете в секцията „Известия“ и премахнете всички съществуващи тук записи. Най-голямо внимание трябва да се обърне на актуализациите на уведомленията.
 2. Принудително актуализирайте системата. Трябва да преминете в безопасен режим, за който трябва да рестартирате конзолата. Изключете го, като задържите бутона за захранване. Веднага след като захранващият диод изгасне, трябва да задържите бутона отново, докато се появи 2-рият сигнал. Сега трябва да свържете контролера (ако той вече не е инсталиран) и да изберете опцията „Актуализиране на системния софтуер“. Когато избирате метод за актуализиране, е по-добре да посочите „По Интернет“.

 3. За да реконструирате база данни, такъв елемент е в същото меню, където сте влезли в последния елемент. Процесът на възстановяване ще трябва да се използва в случай, че не е било възможно да се актуализира с предишния метод. Процедурата отнема много време, колкото повече дисково пространство се изразходва, толкова по-дълго трябва да чакате. След като всичко приключи, трябва да проверите дали префиксът работи правилно.
 4. Инициализацията на PS4 системата е последната възможност да се отървете от грешката. Струва си да се прибегне до него само в краен случай, процедурата води до изтриване на всички данни на диска. Заслужава си предварително да изтеглите и деинсталирате фърмуера на PS4 на подвижно устройство.

Някои от горните трябва да помогнат за отстраняване на грешката CE-30002-5 на PlayStation 4.

Интересни Статии