Как да отстраним проблема с живота на батерията в Surface Pro 3?

Още през май потребителите на таблета Surface Pro 3 съобщиха за проблеми с краткия живот на батерията на своите таблети и най-вероятно този проблем ще бъде отстранен скоро. Вчера (29 август) Microsoft пусна нова актуализация за своите таблетни компютри.

В списъка с промени в актуализацията, Microsoft обясни проблема, като сравнява "габаритното гориво" в автомобилите и "логиката на компонентите на фърмуера", показвайки, че проблемът се корени в погрешното схващане за пълното освобождаване. След като Surface Pro 3 бъде актуализиран до последната версия, батерията ще работи след няколко цикъла на разреждане и зареждане на устройството.

Ето как да отстраните проблема с живота на батерията в Surface Pro 3, работещ под Windows 10, с актуализацията от 29 август:

 1. Уверете се, че Surface Pro 3 е свързан към източника на захранване, като използвате стандартния захранващ адаптер, който е доставен с него.
 2. Изключете всички USB устройства от таблета.
 3. Уверете се, че Windows показва 40% енергия на батерията.
 4. Щракнете върху бутона за старт.
 5. Отидете в Настройки.
 6. По-нататък в Актуализации и безопасност.
 7. Щракнете върху раздела Актуализация на Windows.
 8. Кликнете върху бутона Проверка за актуализации.
 9. Щракнете върху бутона Инсталиране до „Актуализация на системния фърмуер - 29.08.2016 г.“ и следвайте инструкциите на екрана.
 10. След като изтеглите актуализацията, ще бъдете помолени да рестартирате. След рестартиране на системата ще видите черен екран с логото на Surface и съобщение с инсталирането на нов фърмуер.
 11. Готово!

Интересни Статии