Как да отключите iPhone, без да натискате бутона Home в iOS 10?

В iOS 10 Apple актуализира дизайна на заключване на екрана, като премахва отключването с помощта на слайд и променя взаимодействията на отключване на най-новите устройства.

В iPhone 6s, 6s Plus, 7 и 7 Plus се появи нова функция, наречена „Повдигнете се да се събудите“, която автоматично активира екрана на iPhone, ако повдигнете смартфона, но за да отключите устройството напълно, трябва допълнително да натиснете физическия бутон „ Начало ”, в някои случаи е необходимо да се натисне два пъти бутона с Touch ID за успешно отключване. В iOS 9 всъщност не беше необходимо натискане на бутона за отключване на iPhone.

Промените в системата за отключване на iPhone започнаха да дразнят някои потребители, но за щастие има начин да се поправи и върне всичко, както беше в iOS 9.

Как да отключите iPhone в iOS 10, използвайки Touch ID, без да натискате бутона Home?

  1. Отидете на настройките.
  2. По-нататък в раздела "Основни" .
  3. Сега в менюто "Universal Access" .
  4. И накрая „Дом“.
  5. В самия край активирайте функцията „Отваряне с пръст” ( Отворете iPhone с помощта на Touch ID, без да е необходимо да натискате бутона Home ).
  6. Готово!

Сега не е нужно изобщо да натискате бутони, за да отключите iPhone в iOS 10. Просто вдигнете телефона, за да активирате екрана и поставете пръста си върху бутона „Начало“ (Touch ID) без да щракнете върху нея.

Интересни Статии