Как да отключите iPhone, ако сте забравили паролата си?

Доста голям брой потребители задават пароли на своите устройства. Всички пароли са различни по дължина, сложност и т.н. Има обаче момент, в който осъзнавате, че сте забравили паролата си. В тази статия ще ви разкажем за три начина, които ще ви позволят да отключите вашия iPhone, ако забравите паролата си.

Чрез iTunes

Можете да отключите телефона си с помощта на iTunes . Може да се отключи със и без запазване на вашите файлове. Първото е възможно, когато вашето устройство е свързано към услугата iTunes чрез компютър. Със загуба на данни - ако имаше някакви проблеми при стартиране.

Със запазване на данни

За да нулирате паролата си, отидете на iTunes, отворете „ Устройства“ и намерете телефона си там. След това кликнете върху „ Преглед“ и „ Възстановяване“. По този начин вие нулирате паролата си, но данните остават на мястото си.

Без запазване на данни

Има възможност горният метод да не ви е помогнал много. Това не е много приятно да се осъзнае, но ще трябва да загубите данни. Трябва да направите следното:

  • Включете iTunes на компютър
  • Въведете iPhone в режим DFU : хвърлете телефона към компютъра и едновременно задръжте върху него „ Начало” и „ Захранване” . След като екранът се изпразни, освободете " Power ", но все пак задръжте " Home" . След това iTunes изскача съобщение, че телефонът е в режим на възстановяване.
  • Кликнете върху „ Възстановяване“ в програмата. Тя ще изтегли най-новия фърмуер и ще актуализира телефона ви.

След тези манипулации вашето устройство може да се стартира без пароли. Вашите данни обаче вече не са на iPhone. По този начин можете да отключите 4, 4s, 5 и по-високи.

Чрез iCloud

Този метод ще работи, ако преди това сте инсталирали помощната програма iCloud на телефона си. За да премахнете паролата си с помощта на тази програма, ще ви е необходим достъп до мрежата. Или директно на IPhon e, или на компютъра, към който е свързан.

Трябва да направите следното:

  • Влезте в приложението Find Iphone на iCloud. Можете да използвате всяко устройство с мрежа.
  • Кликнете върху изображението на заключения iPhone и кликнете върху „ Изтриване“ .
  • В следващия прозорец въведете паролата си за Apple ID и щракнете Finish .

След тези стъпки ще започне процесът на изтриване на настройките. След него можете да въведете устройството си без пароли.

Използване на Siri

Как да отключите iPhone, ако сте забравили паролата си чрез гласов асистент Siri.

Интересни Статии