Как да нулирате настройките на Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus?

Galaxy S8 и Galaxy S8 Plus са без съмнение двата най-атрактивни Android смартфона за 2017 година. Ако сте собственик на едно от тези устройства, тогава вероятно просто сте инсталирали върху тях куп приложения и игри, предназначени да работят в системата на Android.

Въпреки това инсталирането на всичко подред често води до последствия с различна тежест. Например, с голямо натоварване на различни приложения и игри, смартфонът може да работи с намалена производителност, закъснения, грешки и различни сривове.

В такива моменти вероятно искате да се отървете от всички безполезни приложения и игри, за да направите вашия смартфон Galaxy S8 или Galaxy S8 Plus възможно най-функционален отново. Така да се каже, приведете смартфона във вида, в който е закупен.

Ако наистина искате това за вашия Galaxy S8 или Galaxy S8, тогава процес, наречен нулиране на данни (или нулиране до фабричните настройки), идва на помощ. Не се страхувайте от този силен термин, тъй като не е нищо страшно или сложно. Този процес отнема около пет минути от вашето ценно време. Сега ще ви кажем как да нулирате фабричните настройки на Galaxy S8 и Galaxy S8.

Какво трябва да знаете, преди да започнем

Извършването на нулиране на данни е доста лесен процес. Трябва обаче да знаете, че това ще изтрие всички ваши приложения и файлове. Те включват аудио записи, видеоклипове, изображения, контакти, данни от календара и други. Така че, преди да започнете процедурата, вероятно искате да запазите всички важни за вас данни в някакво външно хранилище, например, на SD карта. Като алтернатива можете да архивирате приложенията и игрите си в облачните услуги. След като сте сигурни, че сте запазили всички необходими данни, преминете към следващата част.

Премахване на фабричната защита за нулиране

Тази стъпка се препоръчва за потребители, които не помнят данните за вход за профила си в Google. Защита от нулиране на фабриката е функция за защита, която Google е интегрирала в операционната система Android от версия 5.0. Основната му задача е да защитава от натрапници, които искат да почистят вашето устройство и да го продадат или използват.

Ако обаче не помните вашите данни за вашия акаунт в Google, тогава тази функция може доста плътно да заключи вашия смартфон Galaxy S8 или Galaxy S8 Plus. Така че е по-добре да деактивирате защитата от нулиране на фабриката преди да извършите фабрично нулиране, отколкото всъщност правим сега.

За да започнете, отидете на настройките на вашето устройство. След това отворете секцията „Облачно съхранение и акаунти“ и след това отворете „Акаунти“. Кликнете върху „Google“. Сега кликнете върху иконата “•••” в горния десен ъгъл и изберете “Изтриване на акаунт”. След като се отървете от функцията за защита от нулиране на фабриката, вашето устройство може лесно да бъде изложено на процеса на фабрично нулиране.

Софт нулиране

Най-лесният и най-вероятно най-използваният начин за нулиране на фабричните настройки на вашия Galaxy S8 и S8 Plus е да използвате вътрешните настройки на устройството.

Първо обаче трябва да се уверите, че вашият смартфон е поне наполовина зареден. Заредете го до този момент, ако е изхвърлен. След това отидете на настройките на вашия смартфон и кликнете върху секцията „Всичко за устройството“. Кликнете върху най-новата опция, „ИСКАТЕ ЗА НЕЩО ДРУГИ? RESET ". След това кликнете върху опцията „Нулиране на настройките“.

Сега кликнете върху бутона „Нулиране“ и кликнете върху „Изтриване на всички“. Това е всичко. Сега трябва да изчакате няколко минути, докато Galaxy S8 или S8 Plus ще се върнат към фабричните настройки. Щом свърши, ще видите екрана за приветствие.

Hard Reset

Ако по някаква причина не можете да получите достъп до настройките на Galaxy S8 или S8 Plus, тогава не се притеснявайте, тъй като има резервен метод за нулиране на устройството - Hard Reset. По този метод можете да изтриете всички данни чрез специален режим за възстановяване на вашия смартфон.

За да започнете, уверете се, че вашият смартфон е поне 50% зареден. Ако телефонът ви внезапно се изключи по време на възстановяване поради липса на зареждане, тогава проблемите могат да бъдат просто катастрофални. Не забравяйте да зареждате телефона, дори ако не можете да го включите.

Добре, Galaxy S8 или S8 Plus се зарежда и сега е време да се заемете с бизнеса. Натиснете Bixby + Volume ↑ + комбинация клавиш Power и задръжте за няколко секунди. Трябва да видите логото на Samsung на дисплея на устройството.

След като изминат 30 секунди, трябва да видите менюто за възстановяване на Android: можете да освободите натиснатите бутони, споменати по-горе. Ако все още не сте виждали това меню, тогава ще трябва да повторите всички стъпки във втория кръг.

Веднага щом влезете в менюто за възстановяване, отидете надолу в списъка с клавиша Volume ↓ към елемента „Избършете данни / Фабрично нулиране“. След това кликнете върху бутона за захранване, за да активирате тази опция. След това намерете елемента „Да изтриете всички потребителски данни“ и кликнете отново върху бутона за захранване, за да потвърдите намерението. След това ще започне процесът на нулиране на данни и изтриване на данни от вашия смартфон.

След като процесът приключи, можете да изберете „Reboot system now“ и да кликнете върху бутона Power, за да извършите рестартиране. Когато стартирате устройството, ще видите познатия екран за добре дошли, след който можете да конфигурирате смартфона за себе си.

резултат

Извършването на фабрично нулиране на вашия Galaxy S8 или S8 Plus не е нещо изключително сложно. Просто следвайте горните настройки и всичко ще бъде наред. Ако знаете английски на основно ниво, тогава в менюто за възстановяване няма да имате абсолютно никакви проблеми, тъй като всеки елемент е подписан там. Запомнете основното: в менюто за възстановяване трябва да се придвижите с клавишите за сила на звука и да потвърдите избора с помощта на бутона за захранване.

Интересни Статии