Как да настроите удобни контроли в Red Dead Redemption 2: изключете задържането на X за спринт?

По подразбиране управлението на Red Dead Redemption 2 е сравнително удобно, но не във всички области. Що се отнася до спринта, има очевидни неудобства. Основното е необходимостта постоянно да държите бутона "X". Разбира се, продължителното натискане на бутона, когато се изисква пътуване на дълги разстояния, е много досадно. Скоро пръстът се уморява, което се отразява на скоростта на реакцията и може да доведе до смърт. В действителност можете да коригирате това поведение, като зададете спринта да се активира с едно щракване на X. Методът беше предложен от член на форума в Reddit.

Как да конфигурирате използването на спринт с едно натискане на X?

Възможно е да се активира бързо движение с натискане на бутон. За да направите това, трябва да копаете малко в настройките.

Алгоритъм на действията:

  1. Превключете за управление на Артур с камера от трето лице.
  2. Променете типа на управление на Standard FPS. След като активирате този режим, спринтовият бутон (X на PlayStation и A на Xbox One) отива в лявото копче за управление и клякайте. В този режим е много по-лесно да се движите с камерата от трето лице.
  3. Отворете раздела "Достъпност" и намерете тук опцията "Режим на изпълнение". Трябва да промените настройката на "Run Switch".

Готово! Не е нужно повече да задържате X или A, стартирането се активира с едно щракване. За да преминете от нормален цикъл към бърз, просто трябва отново да натиснете бутона X. Ако натиснете отново X (A) по време на спринта, Артур ще се върне към нормалния, бавен ход. След като натиснете отново X, героят започва да ходи спокойно. Сега, докато движите героя, можете да дадете на пръстите си поне малко почивка.

Как иначе можете да подобрите контрола на героя и камерата?

Промяната на настройките на спринта далеч не е единственият начин да се опрости управлението на Arthur в RDR 2.

Полезни съвети за управление на трети страни

Няколко прости трика:

  • Преместете мишката върху мъртвата зона (долен регион), докато се движите. Този подход помага да се подобри отзивчивостта. Ако по време на движение обмислим всичко, което е около героя, играта може да замръзне. С насочването на камерата надолу играта работи по-стабилно и произвежда повече FPS;
  • Поставете целта нагоре, което ще ускори целта. Движението на камерата ще стане по-плавно;
  • Увеличете чувствителността на курсора за бързо насочване. Веднага трябва да настроите чувствителността на зрението към най-удобната стойност. Чувствителността на камерата трябва да се направи малко по-ниска, с 1-2 позиции. Повечето геймъри предпочитат да зададат чувствителността на няколко точки по-малка от максималната стойност. Няма универсално решение, по-добре е да изберете удобна скорост на движение сами;
  • Задайте правилните настройки за насочване. Най-често те поставят стойността с 1 стъпка по-висока от нула. Подходящите настройки трябва да се задават индивидуално, защото те зависят от стила на играта. Помощта за задържане може да намали скоростта на насочване на опитни геймъри.

Как да подобрим управлението от първо лице?

Има няколко полезни трика:

  • Задайте ъгъла на гледане по време на движение. Първоначално инсталирано виждане за тунел, но може да бъде заменено. Благодарение на настройките изгледът може да се разшири почти до кръгов изглед на територията от всички страни;
  • Вземете настройката за изглед от 3-то лице и я направете на 1-во лице. Когато прехвърляте настройки, не трябва да забравяте за контролите за „Standard FPS“. Сменяйки чувствителността на камерата, режимът ще стане по-интуитивен.

Как да конфигурирате камерата на закрито и да подобрите използването на картата?

След като отидете в секцията "Карта", е по-добре да изключите центрирането на камерата (независимо от вида на играта). По подразбиране, за да преместите картата, трябва да натиснете една от страните за дълго време. Веднага след като потребителят пусне бутона, камерата постепенно се връща. Ако искате да изучите далечния ъгъл на картата, центрирането е голяма пречка.

Що се отнася до съветите за изследване на затворени пространства, те са най-добре проучени с камера от първо лице. Защо това е най-доброто решение? Артър започва да се движи малко по-бързо, което осигурява бързото постигане на целта. Освен това увеличава маневреността на героя. Друг режим ви позволява бързо да реагирате на опасностите и просто става по-интересно да проучите помещенията.

С помощта на тези съвети, плейърът ще може да подобри опита за управление на Arthur в RDR 2. Въпреки че има някои неудобни моменти в основните настройки, можете да ги поправите сами.

Интересни Статии