Как да настроите игрови поток от Xbox One в Windows 10 (подробни инструкции)

Наскоро Microsoft обяви, че потребителите ще могат да предават (поточно) любимите си игри Xbox One към компютър с Windows 10 и дори да ги играят от компютър. Сега, когато Windows 10 е пуснат, е време геймърите да изпробват нова функция, предложена от компанията.

Към днешна дата Windows 10 вече е инсталиран на повече от 14 милиона компютри по целия свят и ние съставихме подробно ръководство как да настроите безплатно излъчване на игри от конзолата към компютъра.

Как да предавате любимите си игри от конзолата си Xbox One на вашия компютър с Windows 10 безплатно

Преди да започнете:

  • Компютърът трябва да има инсталиран Windows 10;
  • Ще ви трябва USB кабел;
  • Трябва да имате конзола Xbox One.

Стъпка 1. Свържете геймпада към компютър с Windows 10 с помощта на USB кабел. Драйверите, необходими за поддръжката на геймпада, автоматично ще се инсталират на вашия компютър, тъй като Windows 10 се предлага предварително с поддръжка за Xbox One.

Стъпка 2. Стартирайте стандартното приложение за Xbox в Windows 10.

Стъпка 3. Създайте нов акаунт в Xbox Live или влезте в съществуващ.

Стъпка 4. Включете конзолата. Уверете се, че конзолата и компютърът с Windows 10 са в една и съща локална мрежа.

Стъпка 5. Проверете дали конзолата и компютърът са свързани към една и съща безжична мрежа.

Стъпка 6. В настройките на Xbox One отворете менюто „Приоритети“ и изберете „Разрешаване на поточно предаване към други устройства“.

Стъпка 7. В приложението Xbox One на вашия компютър щракнете върху Предпочитания. Ще видите конзолата си в списъка на възможните връзки. Ако вече сте свързали вашия Xbox One с компютъра, изберете конзолата в списанието и следвайте инструкциите на екрана.

Стъпка 8. Отидете в стартовото меню в приложенията на Xbox и изберете игра от менюто „Последни“, след което щракнете върху Игра от конзолата. Ще забележите два нови бутона в областта „Връзка“: „Тест излъчване“ и „Излъчване“. Тестовият превод може да се използва за отстраняване на проблеми или проверка на връзката. След първото стартиране играта може да бъде стартирана както от конзолата, така и с помощта на приложението Xbox за Windows 10. Можете да получите достъп до всички менюта на Xbox One, да разговаряте с приятели, използвайки Xbox Live, и да играете онлайн от вашия компютър.

За да използвате гласов чат и поточни игри от вашия Xbox One към Интернет, просто трябва да свържете към компютъра си микрофон, съвместим с Windows 10.

Интересни Статии