Как да настроите групов чат за Xbox Live на Windows 10

Windows 10 ви предлага редица вградени функции на Xbox, като например възможността да настроите групов чат между вашия компютър и Xbox One с помощта на Xbox Live.

Най-добрите кросплатформени игри като Killer Instinct и Fable Legends ще се възползват от възможността да създавате групов чат между PC и Xbox в Windows 10 и ако сте фен на кросплатформените игри, сега можете да започнете онлайн чат с приятели, без да се налага да използвате Skype.

Следното описва как да създадете групов чат на Xbox Live между вашия компютър и Xbox One с помощта на Windows 10:

  • Ако използвате вградения микрофон, уверете се, че е конфигуриран правилно, а ако слушалката проверете дали е свързана към устройството.
  • Можете да промените настройките на микрофона в настройките на звука, като щракнете с десния бутон на мишката върху иконата на звука в лентата на задачите и изберете Устройства за запис.

  • В менюто изберете вашия микрофон и го направете по подразбиране, като щракнете върху съответния бутон. Понастоящем настройката на микрофона в приложението Xbox не е налична.
  • След като приключите с конфигурирането на вашия микрофон, отидете на приложението Xbox за Windows 10, като използвате иконата в менюто "Старт".
  • Кликнете върху „Стартиране на групов чат (бета)“ в горния десен ъгъл на прозореца.

  • След като създадете чат, просто кликнете върху иконата „+“, за да добавите приятели. След това кликнете върху иконата на звука, за да заглушите звука и върху иконата за заключване, така че да не можете да се присъедините към групата без покана.

Забележка: понастоящем не е възможно да се намали или затвори прозореца на приложението Xbox, тъй като това ще излезе от груповия чат.

Интересни Статии