Как да направите игра в цял екран

В ежедневни или инди игри, както и в стари игри с ниска разделителна способност, въпросът как да направите цял екран е труден дори за опитни потребители.

Понякога е доста лесно да разгърнете играта на цял екран, просто трябва да промените разделителната способност, да натиснете клавишната комбинация или да премахнете отметката от елемента „режим на прозореца“ в настройките на играта, но това не винаги работи.

За да стартирате играта в режим на цял екран, първо трябва да актуализирате драйвера на видеокартата. Остарели или вградени VGA драйвери могат да причинят невъзможността да стартирате играта с нормална резолюция.

Има няколко начина за стартиране на игра в цял екран. По-долу ще опишем по точка всички известни методи за стартиране на игри в режим на цял екран.

Използване на клавишна комбинация

В много приложения можете да опитате да натиснете „Alt + Enter“ на клавиатурата. Това може да постави играта в режим на цял екран.

Чрез настройките на играта

В много игри режимът на цял екран може да се извърши чрез менюто с графични настройки. Просто трябва да изберете желания режим: прозорец или цял екран.

Започнете без допълнителни параметри

Стартирането в прозоречен режим може да се задейства чрез отваряне на програма с параметъра „-indow“. Можете да прочетете повече за това в статията "Как да стартирате играта в прозоречен режим."

За да стартирате играта без допълнителни параметри, трябва да направите следното:

  1. Щракнете с десния бутон върху иконата на играта и изберете "Properties".
  2. Уверете се, че в реда "Object" адресът на играта не е параметърът "-indow". Ако е, изтрийте го.

Настройка чрез драйвера на графичната карта

Първото нещо, което трябва да направите, ако имате проблеми с графичния дисплей на играта, е да актуализирате или инсталирате отново драйверите на видеокартата. След това отидете в менюто с графични настройки и регулирайте мащабирането на изображението. В зависимост от производителя на картата, менюто ще изглежда различно.

  • За NVIDIA карти: отидете в менюто "Настройте размера и позицията на работния плот" и активирайте увеличение.
  • За ATI карти: в менюто "Свойства на дисплея" изберете "Свойства" и регулирайте мащабирането там.
  • За интегрални карти Intel Intel Graphics: от менюто Display изберете Основни настройки и задайте опциите за мащабиране. Ако те не са налични, намалете разделителната способност на екрана, регулирайте мащабирането и върнете първоначалната разделителна способност.

Настройка на разделителната способност на екрана

Понякога старите игри просто не могат да се отворят в режим на цял екран поради твърде ниска разделителна способност и дори ако се развиват в режим на цял екран, черни ленти се появяват отстрани или картината изглежда много зле.

Ако всички предишни методи не помогнаха, трябва да направите следното:

  1. Погледнете в настройките на играта каква резолюция е максимална за нея.
  2. Задайте същата разделителна способност чрез настройките на компютъра.

Разбира се, десктопът и всички програми ще изглеждат по-зле след това, ще се увеличат визуално и други игри, създадени с по-висока разделителна способност, няма да ви позволят да се насладите напълно на графиката, следователно, след като приключите работата със старата игра, разделителната способност на екрана трябва да бъде върната към първоначалната си стойност.

Сега знаете как да направите цял екран по различни начини. Това е достатъчно лесно, ако следвате инструкциите по-горе.

Ако имате проблеми с игри на компютър или конзоли - опитайте се да намерите отговора в една от статиите на нашия уебсайт.

Интересни Статии