Как да направите екранна снимка на лаптоп?

Как да направите екранна снимка на лаптоп? В тази статия ще ви отговорим на този въпрос. Всъщност е невероятно просто да направите екранна снимка на лаптоп и на компютри под основата на операционната система Windows. Има три основни метода: чрез натискане на един клавиш на клавиатурата, използване на системната програма Scissors, помощни програми на трети страни. Сега ще ги разгледаме по-подробно.

Как да направите екранна снимка на лаптоп?

Натиснете PrintScreen

На клавиатурата ви има специален клавиш, на който най-вероятно не сте обърнали внимание - PrintScreen. Когато щракнете върху този бутон, екрана се връща в клипборда. За да получите достъп до желаната екранна снимка, трябва да използвате всеки графичен редактор, който ви е на разположение. Например за вашата цел можете да използвате системната боя. Направете следното:

  • Отворена боя.
  • Когато се появи бял лист, натиснете клавишната комбинация Ctrl + V.
  • На работната станция Paint се появява екран на екрана на вашия лаптоп.
  • След това натиснете клавишната комбинация Ctrl + S, за да запишете създадения от вас екран на мястото, от което се нуждаете.

Сега знаете как да направите отпечатък на лаптоп. Също така, когато запазвате екранна снимка, можете да изберете в кой формат ще бъде записан. За повечето цели jpg е добре.

Използване на ножиците

Не много хора използват такава полезна системна програма като ножици. Това е проста програма, с която можете да "изрежете" част от екрана, от която се нуждаете, и след това да я запишете като екранна снимка на всяко място на компютъра. Той присъства в операционните системи Windows XP, Windows 7, Windows 8, Windows 10. За да създадете екранна снимка с помощта на ножици, направете следното:

  • Натиснете комбинацията клавиши Win + R.
  • Въведете SnippingTool.exe в празен ред и натиснете Enter.
  • Кликнете върху бутона „Създаване“.
  • След това изберете желаната област на екрана. Можете на цял екран.
  • Кликнете върху иконата на дискета и изберете място за запазване.

Както при Paint, в Scissors можете да изберете формат на екрана, но има само по-малко опции.

Използване на помощни програми на трети страни

В допълнение към системните програми на Windows можете да използвате и приложения на трети страни. Как да направите екранна снимка на лаптоп с помощта на софтуер на трети страни? Тук трябва да се справите сами, тъй като има невероятно голям брой приложения, способни да създават екранни снимки. От най-популярните можете да препоръчате да използвате Fraps или Photoshop.

Интересни Статии