Как да направите екранна снимка на iPhone X, XR, XS и XS Max?

Правенето на екранни снимки е една от най-често използваните функции на всички смартфони. На iPhone до версия 8 бутонът Home участва в създаването на екранни снимки, сега го няма. Apple трябваше да промени начина, по който прави снимки на екрана.

На всяко от устройствата iPhone X, XR, XS и XS Max инициирането на екранна снимка се извършва по същия начин. За целта използвайте комбинация от бутони. Предполага се, че тези горещи клавиши ще се прилагат в бъдещите модели iPhone. Ако това не беше така, физическият бутон Home изобщо нямаше да бъде премахнат. Всичко с иновациите е добро, но все още не е ясно как да направите екранна снимка. Скенерът на ретината и OLED екранът не помагат за сканиране. И все пак, не се притеснявайте, има изход от ситуацията.

Как да създадете екранна снимка?

Като цяло, трябва да следвате 2 стъпки, за да създадете екранна снимка на всяка от най-новите модификации на iPhone. Тайната е да натискате два клавиша едновременно, както беше преди. Едва сега комбинацията от страничния бутон и клавиша за увеличаване на силата на звука е отговорна за създаването на екранна снимка. Говорейки за страничния бутон, говорим за същия ключ, с който потребителят поставя смартфона в състояние на заспиване и го активира.

Екранна снимка се прави не в момента на натискане на бутоните, а по време на тяхното освобождаване. След това iPhone X ще създаде отличителен звук на затвора. Единственият случай, когато това не се случи, е ако смартфонът вече е изключен.

Веднага след натискане на клавишите на екрана се появява изображение с предварителен преглед на новосъздадения екран. Изображението се появява за няколко секунди и изчезва от само себе си. Ако искате да редактирате екранна снимка, можете да кликнете върху нея. Редакторът на изображения се стартира и ви позволява да направите необходимите настройки. Само след приключване на работата с редактора, екранното изображение ще се появи в приложението Photos.

Този подход има както минус, така и плюс. Значително предимство е удобството за създаване на екранна снимка. Сега това може да се направи с една ръка. Преди това беше неудобно едновременно да натискате бутона Начало и страничния бутон. Не твърде значително, но не и просперитет - имаше повече случаи на случайно създаване на екрана, докато държите смартфона.

Интересни Статии