Как да направите екранна снимка на iPhone?

Някои потребители на продукти на Apple дори не осъзнават възможността за създаване на екранни снимки на екрана. Дори и да са потребители на тези продукти в продължение на много години. В повечето случаи всичко се случва по приблизително същия сценарий. Виждате информацията, от която се нуждаете, например в мрежата, тя трябва бързо да бъде запомнена или прехвърлена на някого. Чухте за начина на създаване на екранна снимка на iPhone, но не знаете как да го направите точно. В резултат на това се отделя много време за писане на необходимата информация ръчно.

И все пак, как да направите екранна снимка на iPhone? Как да си спестите ценно време? Всичко е доста просто. Сега ще стъпка по стъпка как да направите екранна снимка на iPhone.

Как да направите екранна снимка на iPhone?

Всичко е съвсем просто и не е необходимо да запомняте купища от списъци с различни менюта и подменюта, за да направите екранна снимка на iPhone. Просто трябва да взаимодействате с двата бутона на телефона, с които ежедневно се свързвате, ако не всяка минута. Но първо първо. Първо трябва да се запознаете с някои от условията:

  • Първо трябва да сте сигурни, че най-малко петнадесет процента от заряда е оставен в вашия iPhone и той няма да се изключи в ръцете ви, когато създавате екранна снимка. Между другото, тази препоръка трябва да се спазва от всички потребители на смартфони, а не само от собствениците на iPhone. Това се дължи на факта, че създаването на снимки, скрийншоти и видеоклипове изразходва огромно количество енергия от батерията.
  • Естествено, не можете да създадете екранна снимка на изключено или заключено устройство.
  • Бутоните за заключване (захранване) и Home трябва да са в пълно работно състояние, в противен случай намирането на отговора на въпроса „как да направите екранна снимка на екрана на iPhone?“ Ще бъде малко по-сложно.

Сега нека разгледаме как да направите екранна снимка на iphone:

  • Задръжте бутона за начало .
  • След това веднага, в същия миг, задръжте бутона „Заключване“.
  • Задръжте ги, докато чуете отличително щракване, сякаш от камера.

Това е всичко, създадохте екранна снимка на iPhone. Можете да правите снимки на екрана по всяко време и навсякъде на вашия смартфон. Можете да намерите скрийншотите си във „Снимки“ - „камери“ и да правите с тях каквото пожелаете, както и с всякакви изображения.

След като прочетете всичко това, някои от вас може да имат напълно логичен въпрос: „Как да направя екранна снимка на iPhone, ако имам счупен един от необходимите бутони?“. Всичко е осигурено дори и в този случай. Можете да активирате управление на клавиши чрез дисплея. За да направите това, преминете през "Настройки - Основни - Универсален достъп" и активирайте специалната функция "AssistiveTouch" . Благодарение на него можете да симулирате функционалността на оригиналните бутони на екрана на смартфона.

Интересни Статии