Как да намалите ping в игри на компютър?

В днешната статия ще ви кажем как да намалите ping в игрите, за да можете да ги играете удобно. Ако сте любители на мрежовите игри, тогава вече трябва да знаете какво е понятие като Ping. Това важи особено за онези играчи, които страдат от твърде висок Ping. Ако обаче не знаете, тогава нека разгледаме накратко за какъв вид животно става дума.

Ping е, колкото и странно да ви звучи, на първо място, специална мрежова програма, която присъства във всяка операционна система. Благодарение на тази програма можем да измерим с вас времето, през което един мрежов пакет се изпраща от подателя до получателя и след това обратно. Мерната единица за такава операция е милисекунда.

Последиците от високия пинг в игрите

Така че защо високият пинг е лош? Тъй като в тази статия анализираме игровата страна на проблема, тогава ще говорим за ping в игрите. Така че, ping в игрите всъщност показва колко късно ще се чувствате в играта, когато извършвате определени действия.

За да ви е по-лесно да разберете, нека да дадем конкретен пример. Например вземете популярна игра като Counter Strike Global Offtack. Отидохте да играете на сървъра, подготвен за битката, изчакахте края на рунда, за да започнете да броите, натиснете напред, за да се движите и ... започвате да се движите само след, да речем, секунда.

Именно такова забавяне е знак за висок пинг. Извършихте действие в играта, пакет с данни за това действие се изпраща на сървъра, но тъй като ping е от голямо значение, пътят на пакета до целевия сървър и връщането на отговора от сървъра към изпращащия компютър ще бъде много дълъг.

Въз основа на този кратък пример може да се изведе една проста истина: колкото по-малко пинг, толкова по-малко време за реакция. Нека да разгледаме набързо малко сравнение на стойностите на ping:

  • От 0 до 50 е отличен индикатор за пинг, с който няма да почувствате забавяне.
  • От 50 до 10 0 също е добър индикатор, с който забавянето е по-голямо, но почти незабележимо.
  • От 100 до 200 е умерен пинг, забавянето на което вече е доста забележимо. Неприятно, но все пак можете да търпите.
  • От 200 и нагоре - много голям пинг, на който е невъзможно да се направи нищо.

Техники за намаляване на пинг

И така, как да свалите ping? Е, има няколко начина, които могат да намалят ping до минимум. Сега ще ги разгледаме. В тези методи ще разгледаме и как да намалим ping в CS GO поради факта, че високият ping е най-големият проблем специално за играчите в този състезателен шутър.

Метод №1 Елиминиране на задръстванията на канала

Ако влезете в играта и установихте, че току-що сте имали огромен пинг, първо трябва да се уверите, че не използвате вашата интернет връзка за друго. Например, ако имате някаква евтина, бавна тарифа, след това изтеглянето на нещо от торент и се опитвате да пуснете нещо в мрежата не е най-добрата идея и, разбира се, ще имате големи закъснения.

Затворете целия софтуер, който използва интернет и не ви е нужен в момента, след което се върнете в играта и проверете вашия Ping. Ако той е останал на същото ниво, тогава може би просто трябва да промените тарифата си.

Метод №2 Промяна на сървъра за игри

Не забравяйте да внимавате към кой сървър имате достъп. Сървърите, разположени по-далеч от вашето местоположение, ще имат по-висок ping, което е разбира се. Също така, в някои игри има сървърни браузъри, които показват ping на сървъра спрямо вас. Изберете сървъра с най-нисък ping и няма да изпитате проблеми със забавянето.

Метод 3 Актуализиране на драйвера на мрежовата карта

Доста противоречиво решение в случай на висок ping, но в тази статия ще се опитаме да опишем всички методи, които потребителите използват в мрежата. Да, някои от тях може да изглеждат напълно безсмислени, но ако има поне малък шанс за намаляване на ping, тогава защо да не опитате.

Щракнете с десния бутон върху Старт и изберете „Диспечер на устройства“. Отворете падащия раздел „Мрежови адаптери“ и намерете мрежовата си карта в списъка. Щракнете с десния бутон върху него и изберете "Актуализиране на драйвера ...".

Изчакайте Windows да актуализира драйвера за мрежовата карта и след това опитайте да въведете играта отново и проверете ping там. Това е малко вероятно да работи, но отново, защо не го опитам.

Метод №4 По-бързо закупуване на тарифа

Възможно е скоростта на вашата интернет връзка да е толкова бавна, че създава такова огромно забавяне при предаването на пакети. Ако сте свързани с някакъв супер икономичен пакет от услуги, тогава ви препоръчваме да се свържете с по-добра тарифа. Ако проблемът с ping се основаваше на интернет с ниска скорост, тогава преминаването към най-добрата тарифа ще го реши.

Метод №4 Промяна на доставчика

Ако никое от горните не ви помогна да намалите ping, тогава можете да препоръчате само смяна на вашия доставчик. Някои геймъри, които наистина са запалени по конкурентните игри, не издържат на постоянните проблеми на своя доставчик с ping и го променят на друг. Като алтернатива можете да се свържете с вашия доставчик и да му обясните проблема, така че той да се опита да ви помогне.

Спорни методи

Сега ние се придвижваме на територията на противоречиви решения за намаляване на вашия пинг в игрите. Тези методи помагат на някои потребители и не правят абсолютно нищо за други. Ако обаче сте готови да опитате каквото и да било, тази част от материала ви е полезна. В крайна сметка защо не го опитам.

Приоритизиране на задача

Някои потребители твърдят, че определянето на по-висок приоритет за играта в диспечера на задачите им помага да намалят Ping. Независимо дали е вярно или не, няма да съдим, но някои потребители в Интернет (главно на всички видове CS форуми) казват, че увеличаването на приоритета на задачата на играта може да помогне за намаляване на забавянето.

За да поставите приоритет на задача, щракнете с десния бутон върху стартовия панел и изберете „Диспечер на задачите“. Отидете в раздела „Подробности“. Намерете процеса на вашата игра и щракнете с десния бутон върху нея. Изберете Задаване на приоритет → Реално време.

Затворете диспечера на задачите и след това се върнете в играта и проверете стойността на ping. Малко вероятно е да сте забелязали подобрение, но си струваше да опитате. Също така, някои потребители твърдят, че обратният метод може да помогне - намаляване на приоритета.

Намиране на вируси на вашия компютър

Има един малък шанс вашата система да има вирус, който заема вашия интернет канал, като постоянно изпраща пакети данни до някакъв получател в мрежата. Поради задръстванията в мрежата може да се появи висок пинг. Опитайте се да проверите системата си за вируси, за да се уверите, че вашият интернет канал не е зает от нежелан гост.

Намаляване на Ping в CS GO

Сега нека докоснем играчите в CS GO. Ако имате изключително висок пинг в тази игра, тогава можете да опитате да въведете специални команди в игровата конзола, които могат да намалят ping. Опитайте да въведете следните стойности в конзолата:

  • cl_updaterate 25
  • cl_cmdrate 25
  • курс 12500

И накрая, искам накратко да разгледам въпроса за различни програми за намаляване на ping. Силно не препоръчваме дори да се приближавате до тях, но да използвате класически методи. Повечето от програмите, които обещават да понижат вашия ping, изобщо не правят нищо или вредят на вашата система.

Интересни Статии