Как да накарате PS4 Pro да работят в 1080p на 4K телевизори

Ако притежавате 4K конзола за телевизор и PS4 Pro, но все пак искате да играете в 1080p, тогава това ръководство е за вас. Както всички знаем, 4K е доста висока разделителна способност и в някои игри при работа в този режим има силни недостатъци на честотата на кадъра.

Игрите с поддръжка на PS4 Pro автоматично ще се адаптират към най-подходящия режим, независимо дали е 4K или 1080p, в зависимост от вашия монитор. Повечето играчи обаче биха искали да могат да избират сами.

За съжаление всяка игра е доста различна. Някои игри все още предоставят на играча възможност да избира между 4K и 1080p режима чрез менюто в играта. Други просто не дават такъв избор и трябва да ги възпроизведете в резолюцията, в която мониторът или телевизорът работят за вас.

Има обаче един труден начин да накарате играта да работи с необходимата резолюция и повече. Нека да разгледаме пример за промяна на резолюцията на играта The Last Guardian. Както някои от вас може да знаят, в The Last Guardian не можете да промените разрешението, но можете да го надхитрите малко:

  • За да започнете, ще трябва да отидете на Settings - Sound and Screen - Video Output Settings. Променете разделителната способност за видео изход на 1080p.
  • След това отидете на The Last Guardian.
  • След като влезете в играта, върнете се към настройките за видео изхода и задайте отново предишната 4K резолюция.

По този начин можете да превключите играта в режим 1080p, който ще бъде мащабиран до 4K с помощта на самата конзола, но гладкостта на 1080p ще бъде запазена. Подобен метод може да се приложи не само за The Last Guardian, но и за други проекти, които нямат настройки за разрешение.

Интересни Статии