Как да коригирате „Устройството не се поддържа за исканата сглобка“ в iTunes?

Устройството не се поддържа за заявената компилация - това е грешка в iTunes, която може да се появи, когато потребителите се опитват да актуализират Mac, iPhone или iPod. Този проблем възниква, защото устройството няма достъп до актуализацията на сървърите на Apple. Грешката може да бъде придружена и от следните кодове:

 • Грешка 17;
 • Грешка 1639;
 • Грешки между 3000 и 3020;
 • Грешка 3194;
 • Други грешки са между 3100 и 3999.

Грешката „Устройството не се поддържа за заявения монтаж“ може да възникне поради много причини. В повечето случаи необходимата актуализация не може да бъде инсталирана поради актуализация за iTunes, нестабилна интернет връзка и други лесно разрешими проблеми.

Методи за решение „Устройството не се поддържа за исканата сглобяване“ в iTunes

Метод №1 Актуализиране на iTunes

Нека започнем да поправяме грешката „Устройството не се поддържа за исканата сглобка“, като използваме най-простото действие, което можете да извършите, а именно актуализиране на iTunes до най-новата версия в момента. За да постигнете това, трябва да направите следното:

 • Отворете iTunes, който в момента е инсталиран на вашия компютър или Mac.
 • Кликнете върху опцията „iTunes“ от дясната страна на прозореца на програмата.
 • Кликнете върху "Проверете за налични актуализации ...".
 • Ако са налични нови актуализации, тогава iTunes ще ви подкани да ги изтеглите, като покажете съобщението „Налична е нова версия на iTunes *******. Искате ли да го изтеглите? “
 • Щракнете върху Изтеглете iTunes, за да инсталирате новата актуализация.

След като инсталацията за актуализация приключи, опитайте да актуализирате устройството си отново. Ако все пак получите грешката „Устройството не се поддържа за исканата сглобка“, тогава нека опитаме нещо друго.

Метод №2 Проверка на вашата интернет връзка и рутер

Понякога актуализацията не може да бъде инсталирана поради лоша интернет връзка или неизправност на рутера, което по някаква причина блокира достъпа до сървърите на Apple. За да решите проблеми с интернет връзката в Windows, можете да използвате помощната програма "Отстраняване на неизправности". Ако имате Macbook, можете да проверите мрежовата програма, която се намира в „Помощни програми → Програми“.

Ако използвате рутер, опитайте да го рестартирате. Често маршрутизаторите могат да започнат да функционират неправилно: да намалят скоростта на вашата интернет връзка, да блокират достъпа до определени уеб ресурси или дори напълно да блокират достъпа до Интернет. Простото претоварване може да реши този проблем.

Метод №3 Деактивиране на софтуера за сигурност

Понякога антивирусите, защитните стени и други програми за сигурност могат да блокират достъпа до сървърите на Apple. Трудно е да се определи защо правят това, но огромен брой потребители в мрежата могат да потвърдят, че подобни случаи се случват от време на време.

Опитайте да поставите на пауза защитното оборудване на вашето устройство, за да проверите вероятността те да не създават проблем под формата на грешка „Устройството не се поддържа за искания монтаж“.

Метод №4 Проверете файла с хостове

Този метод ще бъде последният в нашата статия. Ако обаче никой от горните не ви е помогнал, тогава този метод със сигурност ще бъде в състояние да се справи с грешката "Устройството не се поддържа за искания монтаж." Затова трябва да направите следното:

 • Първо трябва да отворите приложението "Terminal". За целта натиснете Shift + Cmd + U с активен мениджър на файлове на Finder. Освен това можете да намерите тази помощна програма в директорията „Приложения → Утилити“.
 • След като отворите терминала, изрежете и поставете командата sudo nano / private / etc / hosts в него и натиснете Return.
 • След това въведете паролата за вашата система и натиснете Enter. Файлът с хостове трябва да се появи пред вас.
 • Сега трябва да намерите стойността gs.apple.com в него. След като го намерите, добавете # и интервал в началото на реда. Линията # gs.apple.com трябва да излезе.
 • Кликнете върху Control + O, за да запазите промените във файла с хостове.
 • Когато бъдете подканени за име на файл, натиснете Return и след това комбинацията Control + X.
 • Рестартирайте своя MacBook.

Сега би трябвало да можете лесно да извършвате актуализации в iTunes и никаква грешка със съобщението „Устройството не се поддържа за исканата сглобка“ няма да ви притеснява. Ако обаче това не сработи, проблемът очевидно се крие в самото устройство.

Интересни Статии