Как да коригирате steam_api.dll липсва грешка?

Грешката "липсва steam_api.dll от вашия компютър" е доста често срещано явление сред потребителите на Steam. Услугата Steam основно служи като магазин за дигитални игри. Той е необходим за работата на всички игри, които се намират на него. Само използвайки файла steam_api.dll, играта и магазинът са свързани помежду си.

Каква е причината за тази грешка?

Този проблем се проявява по-често сред онези, които използват различни пиратски версии на игрите. И тъй като това са хакнати версии, антивирусът реагира съответно. Вашата антивирусна програма може лесно да блокира или дори да премахне steam_api.dll . Това може да се случи както по време на инсталирането, така и след него.

Този проблем обаче може да възникне в лицензираната версия. Има много причини за това. Това може да се случи, защото играта промени оригиналния steam_api.dll .

Липсва решение за грешка steam_api.dll

Антивирусно заключване

Вашият антивирус може да реши, че напуканият файл steam_api.dll е вирус. Следователно той го взема и го карантира. Трябва да го върнете от карантина и да добавите файла към изключенията. След това той ще спре да се рови в него.

Ако обаче това се случи с лицензираната версия, тогава може би файлът steam_api.dll е променен по някакъв начин. Най-добре е да сканирате компютъра си за вируси.

Изтеглете steam_api.dll

Може също така да се случи, че steam_api.dll е бил просто изтрит от вашия антивирус, а вероятно и от друга програма. Е, ако това се случи, тогава ще трябва да изтеглите този файл ръчно. Можете да направите това с помощта на тази връзка.

И така, вие сте изтеглили файла. Сега трябва да го поставите в C: \ Windows \ System32 \ (ако имате 32-битова операционна система) или C: \ Windows \ SysWOW64 \ (ако имате 64-битова операционна система). След това е необходимо да го регистрирате в системата. Щракнете върху Win + R и регистрирайте regsvr steam_api.dll . След завършените стъпки рестартирайте компютъра си.

Интересни Статии