Как да коригирате син екран на смъртта 0x0000009F?

В днешната статия ще анализираме следващия син екран екрана на смъртта - 0x0000009F. Тази критична повреда може да възникне в операционните системи Windows XP, Vista, Windows 7, Windows Server 2008/2012, Windows 8 / 8.1 и дори Windows 10. Като цяло никой не е безопасен от този проблем.

Като правило причината за синия екран на смъртта 0x0000009F е неправилно функциониращ драйвер, който кара операционната система да стане нестабилна веднага след като режимът на захранване се промени в нея, например, когато компютърът влиза в режим на заспиване или в режим на готовност, когато компютърът се рестартира и други подобни.

За голямо съжаление на огромен брой потребители, почти всеки драйвер в операционната система може да се окаже подобен драйвер, което прави намирането на „виновника“ доста трудна задача. Забележете, не е невъзможно, но изключително трудно. И така, нека да видим какво можете да направите, когато се появи синият екран на смъртта 0x0000009F.

BSoD 0x0000009F: методи за решение

Е, първото решение, което горещо препоръчваме да приложите, е актуализирането на операционната система. Инсталирането на най-новите актуализации, налични в момента, може, така да се каже, да "поправи" ситуацията на вашия компютър. Актуализирайте вашата Windows операционна система и вижте дали тази грешка отшумява.

Освен всичко друго, Microsoft пусна няколко корекции на грешки в различни ситуации - вижте списъка:

  • ако имате Windows 7 или Windows Vista и AMD процесор - //go.microsoft.com/?linkid=9726710;
  • ако имате Windows 7 или Windows Server 2008 R2 и грешката възниква при рестартиране на компютъра - //support.microsoft.com/hotfix/KBHotfix.aspx?kbnum=2482122&kbln=en;
  • ако излезете от хибернация на Windows Server 2008 R2 или Windows 7 - //support.microsoft.com/hotfix/KBHotfix.aspx?kbnum=2315295&kbln=en;

Ако нещо от горното е подходящо за вашия случай - изтеглете и инсталирайте. Е, ако не ... е, трябва да се потите малко, опитвайки се да разберете кой водач причинява синия екран на смъртта 0x0000009F. Така че ние ще идентифицираме виновния драйвер с отдавна установен метод - използвайки програмата BlueScreenView. Тази програма е в състояние да чете сривове, създадени след сините екрани на смъртта, и да показва на потребителите елементите, участвали в инцидента.

BlueScreenView е безплатна програма, затова я изтеглете от някакъв надежден източник и след това я използвайте по предназначение - не се изисква инсталация. Щом стартирате BlueScreenView на вашия компютър, ще видите приблизително следния прозорец:

В горната част на прозореца ще бъдат разположени всички налични мини сметища на вашия компютър в директория C: \ WINDOWS \ MiniDump. Ясно е, че параметрите на вашата система може да не са зададени за създаване на мини-паметта, така че трябва да влезете в настройките на програмата и да зададете директория C: \ WINDOWS \ (тук се съхраняват пълни и автоматични демпфери). Веднага щом зададете директорията, в горната част на прозореца ще се появи списък с всички налични сметища.

Трябва да изберете един от тях - за нас това е DRIVER_POWER_STATE_FAILURE - и да погледнете в долната част на прозореца, в който елементите, причинили критична повреда, ще бъдат маркирани в червено. Именно те често представляват неуспешни шофьори. Всичко, което трябва да направите, е да намерите информация за намерения драйвер в Интернет и да надградите вашата находка в бъдеще решение на проблема. За съжаление нищо друго.

Надяваме се този материал да ви е помогнал да разрешите синия екран на смъртта 0x0000009F.

Интересни Статии