Как да коригирате проблеми от актуализацията на Windows 10 май 1903 г.

Много потребители на Windows бяха много възмутени от актуализацията през октомври 2018 г. Microsoft се опита да предприеме стъпки, за да предотврати същото количество грешки при следващата голяма актуализация. И все пак, актуализацията през май за 2019 г. се сблъска с много проблеми. Колкото и да се опитваха, актуализацията не мина гладко. Статията трябва да компенсира недостатъците на разработчика и да помогне за отстраняване на известни проблеми, появили се след актуализацията на Windows 10. Ако някой проблем не е включен в този преглед, читателят трябва да остави коментар с подробно описание на проблема и нашите експерти ще се опитат да намерят решение на проблема.

Списък на всички известни проблеми.

Този път Microsoft действа по-разумно, тя създаде специална страница, където пише за всички съществуващи проблеми. Под всеки проблем е описано какво се опитват да направят, за да отстранят проблема. Първата стъпка е да проверите определената страница, защото това ще помогне да разберете дали разработчикът е запознат с конкретна неизправност. Докато Microsoft все още мисли за начини за отстраняване на някои проблеми, трябва да се справите с проблема или да го разрешите сами. Тези, които не се страхуват да си изцапат ръцете, могат да видят методите за възстановяване на правилната работа на Windows 10 по-долу.

Яркостта на дисплея не се променя

След коригиране на яркостта нищо не се случва в настройките на екрана. Проблемът възниква поради несъвместимостта на някои драйвери на Intel с актуалната актуализация от май 2019 г. Производителят вече е отстранил проблема, просто инсталирайте актуализация KB4505057 и тя ще работи.

Звукът не се възпроизвежда в слушалки и домашно кино Dolby Atmos

Устройствата, които поддържат технологията Dolby Atmos, не работят правилно, аудиото изобщо не се възпроизвежда. Проблемът е отстранен в актуализация KB4505057, той трябва да бъде инсталиран автоматично, ако е разрешен на компютъра. В противен случай ще трябва да инсталирате актуализацията ръчно.

Дублиращи се папки или документи се появиха в директорията с данни за профили

Такова поведение често показва наличието на вируси, но не се плашете, в този случай проблемът е неправилното пренасочване на отделни папки. Най-често се появяват дублиращи се папки, документи и снимки на работния плот. Характерна особеност на тези папки е, че те са напълно празни и имената им са абсолютно идентични. Корекцията е представена в същия списък за корекции - KB4505057.

Несъвместимост на драйвери на AMD RAID

Ако имате някои версии на драйверите на AMD RAID, инсталирането на актуализацията на Windows 10 от 22 май 2019 г. може да се провали. В този случай незабавно инсталирайте пластир KB4505057.

Грешка по време на инсталирането на актуализацията на Windows 10 от май 2019 г., когато са свързани USB устройства или карта с памет

Най-вероятно причината за грешката отново се крие в равнината на водачите. Някои драйвери на външни устройства не позволяват Windows 10 да се инсталира на компютъра. Съвместимостта се възстановява в актуална корекция KB4505057.

Не може да се свърже чрез Bluetooth след актуализиране на Windows 10

Разработчиците успяха да идентифицират проблеми със съвместимостта с отделни версии на Bluetooth драйвери от Qualcomm и Realtek. Те успяха бързо да отстранят проблема с актуализация KB4505057.

Настройките за нощна светлина не се активират

При някои сценарии режимът на нощно осветление спира да работи. Това е малка грешка, която Microsoft отстрани в KB4505057.

Intel Audio показва известие за файл intcdaud.sys

Редица драйвери на Intel Display Audio имат проблем със съвместимостта в новата версия на Windows. Microsoft заедно с Intel допълнително откриха причините за бързото изтощение на батерията. За да приложите поправката, инсталирайте KB4505057.

Камерата и приложението, работещо с нея, не стартират

Установено е, че камери като Intel RealSense SR300 и S200 не могат да работят правилно в глобалната актуализация. Със следното поправяне, компанията пусна поправка, тя може да бъде намерена всички в същия KB4505057.

Често прекъсване на Wi-Fi връзка

Някои по-стари устройства постоянно губеха Wi-Fi свързаност, всичко това поради остарели драйвери на Qualcomm. Актуализация на драйвери или инсталиране на актуализация на KB4505057 ще помогне в този случай.

Въртящите се дисплеи на D3D не се отварят на цял екран

Доста игри и програми с Direct3D поддръжка не поддържат прехода към режим на цял екран. След инсталиране на актуализация KB4505057 проблемът трябва да изчезне.

Остарелите версии на BattlEye anti-cheat са несъвместими с актуализацията от 22 май 2019 г.

BattlEye заедно с Microsoft идентифицира причината за неправилното поведение, оказа се, че има проблеми със съвместимостта в по-старите версии на софтуера. Можете да актуализирате anti-cheat или да инсталирате поправката KB4505057.

Отделни функции след добавяне на актуализация на Windows 10

Активните потребители на ОС може би са забелязали изчезването на някои функции веднага след актуализацията. За съжаление, това изобщо не е грешка или грешка; Microsoft умишлено изряза част от възможностите на системата. Те твърдят това, като почистват Windows 10 от рядко използвани функции.

Представяме ви списък на неподходящи функции според разработчиците.

 • Поддръжка на драйвери за отдалечен работен плот на XDDM. Microsoft препоръчва всички програми, работещи с XDDM, да преминат към WDDM.

 • Пратеникът на работния плот вече няма да се синхронизира с Windows Mobile. Всички текстови съобщения по-рано автоматично постъпваха на компютъра. Като се има предвид предстоящото отпадане на Windows Phone, това не е изненадващо. А самите телефони в тази ОС са почти изчезнали.
 • На скорост активното развитие на задачите за роуминг на задачите ще спре: местоположение, автоматично скриване и т.н. Скоро планира да деактивира подобни функции.
 • Windows To Go, предназначен да зареди работното пространство от външно устройство, спира развитието. Все пак вместо приложението Print 3D ще се появи 3D Builder.
 • Показване на предупреждение за опасна Wi-Fi връзка. Това известие ще се появи при използване на остарялата система за сигурност WEP и криптирането на TKIP, използвано в WPA. Препоръчва се да замените технологията за криптиране с WPA2 или WPA3.

Как да отстраните проблема при инсталирането на актуализацията на Windows 10 май 2019 г.?

Не изпадайте в паника, когато възникнат проблеми с инсталирането на актуализацията.

Инструмент за отстраняване на проблеми

Вграденият актуализатор не винаги може да актуализира успешно системата. За да отстрани възможните проблеми, Windows 10 има специален инструмент, който помага на почти всички неизправности в системата. С него можете също да рестартирате приложението за актуализация на Windows, което също често помага.

Ръководство за изпълнение:

 1. Отворете менюто "Старт" и кликнете върху изображението на предавката в лявата част на прозореца.
 2. В менюто Опции отидете на раздел Актуализация и защита.

 3. След това отворете елемента "Отстраняване на неизправности".

 4. Изберете "Актуализация на Windows."
 5. Остава само да включите „Отстраняване на неизправности“ и да следвате препоръките му.

По време на инсталирането на актуализацията се показват грешки 0x80190001, 0x80073712 или 0x80245006

Всички тези кодове за грешки най-често показват липса на място в логическото устройство. Логично е, че почистването на работното пространство ще помогне за тяхното поправяне. Всички актуализации на Windows 10 изискват определено количество свободна памет и колкото по-голям е пакетът за надграждане на системата, толкова повече тежи. Тази глобална актуализация заема много място, така че имате нужда от поне 16 GB свободна памет за 32-битова система и 20 GB за 64-битова ОС на C: \ устройството (може би различна буква). Ако няма достатъчно памет, по време на инсталационния процес се появяват различни проблеми.

Една от първите стъпки при актуализиране на грешки е освобождаването на място:

 1. Отворете „Този ​​компютър“, щракнете с десния бутон върху логическото устройство и изберете „Свойства“.

 2. Вижте количеството памет в графата „Безплатно“
 3. Ако няма достатъчно място, кликнете върху бутона "Почистване на диска".

 4. Поставете отметки в квадратчетата за онези видове данни, които не са особено ценни, но заемат много памет и започнете процедурата за изтриване.
 5. Опитайте отново да инсталирате актуализацията от 22 май 2019 г. на Windows 10.

Важно! Това е безопасно събитие, което не води до смущения в системата, но всички изтрити данни ще бъдат изтрити за постоянно. Възстановяването на информация всъщност може да се извърши чрез специални програми, но това е проблемна процедура, която не гарантира положителен резултат.

Можете също да отидете в „Програми и функции“ и да премахнете няколко ненужни приложения.

Деактивиране на антивирус

Антивирусният софтуер в съвременния свят е незаменимо средство за защита от вируси. Въпреки това, той самият често се превръща в източник на проблеми, например, когато се опитвате да инсталирате актуализация на Windows на 10 май 2019 г. Ако имате активен антивирус на трета страна, трябва да опитате да го деактивирате предварително. Ако се опитате да актуализирате отново, проблемите може да изчезнат. Когато процедурата за актуализиране приключи, тя трябва да бъде включена ръчно или просто рестартирайте компютъра, антивирусът ще започне със системата.

Важно! Поради някои неизправности дори деактивирането на антивирусен софтуер не винаги помага, понякога се налага да го премахнете. След като инсталацията приключи, можете отново да инсталирате антивируса.

Нулиране на услугата за актуализиране

Грешките при актуализирането често се провокират от окачена услуга, тя не работи както първоначално е предвиждал програмистът. Рестартирането на помощната програма често помага да се избегнат проблеми при надстройката на системата.

Инструкции за изпълнение:

 1. щракнете с десния бутон върху „Старт“ и изберете „Команден ред (администратор)“;

 2. въведете командите net stop wuauserv, net stop битове, net stop cryptsvc ;
 3. преименувайте файлове с командите Ren% systemroot% \ SoftwareDistribution \ SoftwareDistribution.bak и Ren% systemroot% \ system32 \ catroot2 catroot2.bak ;
 4. изпълнявайте същите команди като в третия параграф, но вместо да спрете вмъкване на старт, трябва да получите net start wuauserv и т.н.
 5. рестартирайте системата и опитайте да актуализирате отново.

Какво ще стане, ако не актуализация на Windows на 10 май 2019 г. замръзва по време на зареждане?

Помощникът за актуализация не винаги достига дори в момента, в който инсталацията започне, процесът може да замръзне дори на етапа на изтегляне. На първо място, за да отстраните проблема, трябва да рестартирате компютъра и да опитате да го актуализирате отново.

Ако рестартирането не работи, изключете и отново свържете се с мрежата:

 1. щракнете с десния бутон върху иконата за връзка в лентата на задачите и изберете "Център за мрежа и споделяне";
 2. отидете на раздела "Промяна на настройките на адаптера";
 3. щракнете върху RMB на активната връзка и изберете "Disconnect";

 4. след около 20 секунди натиснете отново RMB и изберете „Активиране“.

Как да премахнете грешка 0x800F0922 при актуализиране?

Най-честата причина за грешка 0x800F0922 е активна VPN връзка, след това тя не позволява на Windows да се свърже със сървърите на Microsoft за изтегляне на актуализацията. Изходът е да деактивирате VPN услугата и да опитате отново да изтегляте файлове. Между другото, връзката с VPN може да не е на конкретен компютър, а в цялата корпоративна мрежа. В този случай намесата на системния администратор на компанията не може да направи.

По-рядко, но може да възникне грешка в случай на недостиг на място на логическо устройство, което е запазено за системата. Може би като цяло обемът му не е достатъчно голям, в този случай чрез програми на трети страни можете да разширите диска, без да губите данни.

Инсталирайте актуализация чрез USB

В случаите, когато не е възможно да изтеглите актуализацията дори след изчистване на мястото, рестартиране на връзката и изключване на VPN, можете да опитате да я инсталирате от USB флаш устройство, външен твърд диск или обикновен DVD. Минималният капацитет за съхранение е 5 GB.

След като получите устройството, изтеглете инсталационните данни на друг компютър. Сега трябва да използвате програмата за създаване на стартиращи флаш устройства или актуализиране на дискове - Media Creation Tool. Първият екран обикновено съдържа въпроса „Какво искате да направите?“, Тук трябва да изберете „Създаване на инсталационен носител за друг компютър“. В едно от следващите стъпки трябва също така да изберете битовата дълбочина на системата и типа „USB флаш устройство“, когато запазвате на USB флаш устройство и „ISO файл“ в случай на запис на диск.

Версията USB е свободно достъпна, но ISO не е. Microsoft качва файловете само за 24 часа, след което изтрива връзката за изтегляне. За щастие, ресурсите на трети страни успяха да получат файл и сега ги разпространяват по мрежата. Ето линк за актуализация на 1903 за 32-битови операционни системи, а тук за 64-битови системи.

След като форматирането завърши и инсталационният диск е създаден, струва си да рестартирате компютъра и да го заредите от диска или друго устройство. Щом бъде избран носителят за актуализация, инсталацията на актуализацията ще започне.

Как да отстраните проблема с инструмента за създаване на медии в актуализация 1903?

Това е удобен инструмент от Microsoft, който е предназначен да инсталира актуализацията от май 2019 г. чрез USB устройство или диск. Въпреки това, помощната програма не винаги работи правилно, може да срещне и грешки. Ако в момента на изтегляне инструментът се заби и дори след като времето на очаквания резултат не настъпи, струва си да опитате да рестартирате помощната програма.

По-често грешка се появява в последния момент на зареждане. В този случай трябва бързо да се изключите от мрежата веднага след изтеглянето на основните файлове. Можете да направите това програмно, да извадите Ethernet кабела от конектора или да изключите Wi-Fi адаптера. Инсталирането ще продължи, само търсене на допълнителни файлове няма да се случи. С голяма степен на вероятност ще бъде възможно да завършите инсталацията.

Когато инсталацията приключи, трябва да изтеглите допълнителни файлове:

 1. Отидете на Настройки и изберете Актуализация и защита.
 2. Отворете Windows Update.
 3. Кликнете върху бутона „Проверете за актуализации“.

Друга грешка е DynamicUpdate, който се появява при опит за създаване на актуализирано изображение. За да го поправите, отидете на пътя C: \ $ Windows. ~ WS \ Sources \ Windows \ source. Тук трябва да намерите Setupprep.exe и щракнете двукратно върху файла, за да стартирате приложението за актуализация.

Как да отстраним проблеми поради повредена ISO?

Грешки с кодове 0x8007025D - 0x2000C, които се появиха при опит за инсталиране на актуализацията от ISO файла, са резултат от повреда на изходния код или случайно срив на Windows. Ако грешката се появи веднъж, трябва да опитате да я актуализирате отново. Ако грешката се появи отново, трябва да създадете отново стартиращо USB флаш устройство или диск, като използвате новия пакет за актуализация на актуализацията.

Как да коригирате проблеми, които не позволяват завършването на инсталацията на актуализация 1903

Много неприятна ситуация, когато актуализацията, изглежда, завърши без затруднения, но в последния момент се появи грешка. Понякога се появява прозорецът „Грешка: не можахме да завършим актуализациите“. Промените се отхвърлят. Не изключвайте компютъра. " Има подобен проблем - „Грешка: Настройките за актуализация на Windows не са успешни“.

Как да намерите решение:

 1. Отидете на Настройки и след това Актуализация и защита.
 2. Отворете Windows Update.
 3. Пуснете журнала „Актуализиране на дневника“.

 4. Напишете кода или съобщението за грешка и въведете получените данни в Интернет.
 5. Намерете решение на конкретен проблем.

Проверете C устройство за грешки

Ако всички опити за инсталиране на актуализации са напразни, има вероятност проблемът да е в твърдия диск. Може би има лоши сектори. За да намерите и опитате да отстраните проблема, можете да използвате вградения инструмент на Windows.

Какво да правя:

 1. щракнете върху лупа в долния ляв ъгъл, въведете „Команден ред“ и го стартирайте с пълни права;
 2. поставете командата chkdsk / fc: в конзолата и натиснете Enter на клавиатурата;

 3. в някои версии е необходимо допълнително да поставите Y или да натиснете бутона Enter;
 4. Следвайте инструкциите за отстраняване на неизправности.

Как да премахнете актуализацията за Windows 10 1903 от 22 май?

Въпреки всичко, не е възможно да завършите инсталирането на актуализацията или просто не харесвате направените промени? В този случай можете да премахнете актуализацията и да се върнете към предишната версия на ОС. Тази процедура не може да се препоръча, тъй като по този начин няма да е възможно да се инсталират последващи актуализации. Препоръчително е обаче да направите това като временно решение, докато разработчиците не решат съществуващите проблеми.

Как да се върнете към последната актуализация:

 1. отидете на елемента "Актуализация и сигурност" от "Настройки".
 2. отворете раздела „Възстановяване“ и кликнете върху бутона „Старт“ в колоната „Възстановяване на компютъра в първоначалното му състояние“.

 3. посочете отговора на въпроса: "Защо искате да се върнете към предишната версия." Това позволява на Microsoft да разбере коренните причини за откат и да свърши по-добра работа.
 4. щракнете върху „Не, благодаря“ в следващия прозорец с предложение за проверка на актуализацията и кликнете върху бутона „Напред“.
 5. в последния прозорец кликнете върху "Връщане към по-ранна версия."

Заедно с връщането, системата ще премахне актуализацията от май 2019 г. Има важен нюанс: връщането е възможно в рамките на 10 дни от датата на актуализация, след това тази опция изчезва.

Тук можете да намерите всички отговори на въпросите, свързани с актуализирането на Windows 10 1903 от 22 май 2019 г. Както се вижда от горния материал, всички грешки могат да бъдат коригирани или чрез инсталиране на последния пластир с корекции, или чрез прости манипулации с вградените инструменти на системата.

Интересни Статии