Как да коригирате „Предстоящо изтегляне“ в Google Play?

Съобщението „Изчакване за изтегляне“ в Google Play е доста често срещан проблем сред всички потребители на устройства, работещи на Android. Понякога, когато отново отидете в Google Play, за да изтеглите необходимото приложение или игра, можете да попречите на безкрайната подготовка за изтегляне или на съобщението „Чакане за изтегляне“.

Типичен проблем с Android, който може да бъде решен невероятно просто и бързо с помощта на няколко метода. В тази статия ще разгледаме най-ефективния от начините.

Ние отстраняваме проблема с изтеглянето на приложения в Google Play

Метод №1: Лесно рестартиране на устройството

Понякога, за да разрешите проблема със съобщението „Изчакване за изтегляне“ в Google Play, просто трябва да опитате да рестартирате. Рестартирайте устройството си с Android и след това опитайте да влезете в Google Play отново и да изтеглите нещо оттам. Този метод работи доста рядко, но някои потребители твърдят, че понякога помага.

Метод №2 Спрете изтеглянето в Google Play

Ако обикновеното рестартиране не помогна, тогава нека се опитаме ръчно да спрем замразеното изтегляне в Google Play. За да направите това, съответно стартирайте приложението Google Play, прекарайте пръст от дясно на ляво и отидете в секцията „Моите игри и приложения“. Щракнете върху приложението за изтегляне и след това щракнете върху кръста до него отново, за да спрете да го изтегляте.

По принцип съобщението „Изчакване за изтегляне“ в Google Play трябва да изчезне, след което можете да повторите изтеглянето отново. Има обаче случаи, когато обичайното прекратяване на изтеглянето просто не помогна. Ако имате същия случай, тогава нека продължим.

Метод №3 Прекъснете връзката с мрежата

Очевидно е, че по време на зареждане трябва да свържете устройството си към мрежата. Повечето от потребителите използват Wi-Fi за своите нужди. Отидете в Google Play, за да проследите промяната в съобщението „Изчакващо изтегляне“.

След това изключете вашия Wi-Fi модул. Безкрайното чакане за изтегляне трябва да бъде заменено със съобщение, че приложението не може да бъде изтеглено, което означава решаване на проблема с „Изчакване за изтегляне“ в Google Play. Опитайте да изтеглите отново необходимото приложение.

Ако ситуацията се повтори дори след изключване на устройството от интернет, тогава нека преминем към следните, по-радикални методи за решение.

Метод №4 Изчистване на кеша и данните / изтеглянията на Play Market

Ако всички предишни методи не са ви помогнали, тогава този определено ще може да оправи всичко. Сега ще се опитаме да спрем опита за изтегляне на приложението насила, като изчистим кеша и данните на такива приложения в системата на Android, като Google Play и Downloads. Веднага след като направите това, всички приложения със съобщението „Чакане за изтегляне“ ще трябва да спрат да изтеглят.

Ето какво трябва да направите:

  • Отворете настройките на устройството си.
  • Отворете секцията „Приложения“ или „Мениджър на приложения“.
  • Отидете в раздела „Всички“.
  • Намерете приложението Google Play и кликнете върху него.
  • В свойствата на Google Play кликнете върху опциите „Изчистване на кеша“ и „Изтриване на данни“.
  • Направете същото за приложението за изтегляне.

Добре, сега отидете в Google Play и проверете дали съобщението „Чакане за изтегляне“ на страницата с приложението в магазина е изчезнало.

Интересни Статии