Как да коригирате „Неизвестна грешка (100) е възникнала“ в App Store?

Огромен брой потребители на продукти на Apple твърдят, че съобщението „Възникнала неизвестна грешка (100)“ им пречи да използват Mac OS нормално. Тази грешка може да се появи на Macbook, докато се опитвате да купувате, изтегляте или актуализирате приложението през App Store.

Проблемът не е нов, тъй като потребителите страдат от него от няколко години. За щастие, за толкова дълго време потребителите все още успяха да разработят методи, които ще ви помогнат да се отървете от съобщението „Възникна неизвестна грешка (100)“ и да продължите да използвате функционалността на App Store както преди. Ще ви отнеме пет или десет минути, за да изпълните всички методи.

Поправяме „Възникнала неизвестна грешка (100)“ в App Store

Метод №1 Принудително затваряне на App Store

Нека започнем с най-простия метод, който може да ви помогне да се отървете от договорения проблем. Той се състои в насилствено затваряне на програмата App Store чрез определена комбинация от клавиатурата на вашия Macbook. Затова следвайте тези стъпки:

 • Изчакайте съобщението „Възникна неизвестна грешка (100)“ в App Store.
 • Щом се появи на вашия монитор, натиснете клавишната комбинация Command + Q на клавиатурата, за да затворите насилствено приложението App Store.
 • Изчакайте около 10 секунди и след това отново отворете App Store по обичайния начин.

Това е всичко. Някои потребители твърдят, че са успели да се отърват от тази грешка в App Store по този начин. Ако обаче този метод не е направил нищо за вас, тогава нека да продължим.

Метод № 2 Изход

За да използват App Store, абсолютно всички потребители трябва да влязат в този магазин, използвайки своя Apple ID - в противен случай, просто нищо. Някои потребители предполагат, че само поради някаква грешка с Apple ID, се появява съобщението „Възникна неизвестна грешка (100)“, което блокира много функции на App Store.

Всичко, което трябва да направите, е да излезете от App Store и след това да влезете отново с вашия Apple ID и парола. За това трябва да направите следното:

 • Отворете App Store на вашия MacBook.
 • Кликнете върху бутона „Store“ в лентата с менюта на прозореца на приложението App Store.
 • Изберете Изход, за да изключите вашия Apple ID от App Store.
 • Сега отново кликнете върху бутона „Store“ в лентата с менюта и изберете „Login“.
 • Ще видите прозорец, в който ще трябва да въведете вашия Apple ID и парола. Въведете ги, както трябваше да направите преди, и кликнете върху бутона „Вход“.

След като всички горепосочени стъпки са завършени, вече не трябва да виждате съобщението „Възникнала неизвестна грешка (100)“, когато се опитвате да купувате, изтегляте или актуализирате приложението в Apple Store. Ако обаче все още не е отишъл никъде, можете да опитате нещо друго.

Метод 3 Излезте от App Store и акаунта

Предишният метод работи в повечето случаи. Ако обаче това не помогна, тогава можете да излезете от App Store и Mac OS. Някои потребители твърдят, че влизането отново може да разреши съобщението „Неизвестна грешка (100) е възникнало“, което се появява в App Store. За да постигнете това, ще трябва да направите следното:

 • Излезте от App Store, както е показано в предишния метод.
 • След като изключите вашия Apple ID от App Store, кликнете върху иконата на Apple в най-горната лента.
 • От падащото меню изберете „Изход“.
 • След като излезете с Mac OS, влезте отново с вашия Apple ID и парола.
 • Стартирайте App Store, за да проверите за проблем.

След изпълнение на този метод грешката със съобщението „Възникнала неизвестна грешка (100)“ в App Store вече не бива да ви притеснява.

Интересни Статии