Как да коригирате „Не може да стартира играта“ на Steam?

Случвало ли ви се е да се случи някоя игра на Steam просто да откаже да започне? Определено да, защото в такъв случай не бихте дошли тук. Най-вероятно сте се опитали да стартирате играчката, но вместо обичайния екран за зареждане, на вашия монитор се появи прозорец, който казва следното:

Играта не можа да стартира (неизвестна грешка).

Подробности на уебсайта за поддръжка на Steam.

И така, какво изобщо може да означава тази грешка? Всъщност това може да означава почти всичко, тъй като Steam буквално ви казва, че е възникнала неизвестна грешка. Ето защо причините за тази грешка може да са просто невероятен списък.

В тази статия ще разгледаме повечето от възможните причини за грешката. Неуспешно стартиране на играта в Steam, както и методи, които ще ви помогнат да се отървете от този проблем. Пригответе се, защото списъкът е доста дълъг. Няма да разделим статията на два списъка, защото от това ще излезе доста „мръсна“.

Всички изброени по-долу методи са изпробвани от различни потребители в мрежата, но това не означава, че първият ще работи веднага за вас. Ще бъдат представени около дузина различни начини за решаване на грешката. Неуспешно стартиране на играта в Steam.

Как да поправим Неуспешно стартиране на играта на Steam?

Стартирайте Steam като администратор

Първият и най-прост съвет в тази статия е да опитате да стартирате вашия Steam клиент като администратор. Възможно е увеличаването на правата да ви позволи да стартирате играта, която сте искали. Може също да помогне, ако има проблеми с играта, за която сте изтеглили освободената актуализация. Опитайте да стартирате клиента чрез администратора и проверете дали грешката е изчезнала. Играта не може да бъде стартирана на Steam.

Изтриване на папката AppCache

Следният метод може също да се използва, ако играта, за която сте инсталирали актуализацията, не се стартира. В тази папка, както вече разбрахте, бе запаметен кешът на Steam клиента. Тази папка се използва за бърз достъп до различна информация или файлове. Ето защо при изтриване на файлове от папката AppCache някои процеси ще бъдат нулирани. Отидете в директорията / Steam / appcache и изтрийте всички папки и файлове, които ще бъдат там. След това опитайте да започнете някоя игра отново и проверете дали все още има грешка. Неуспешно стартиране на играта в Steam.

Несъвместимост с операционната система

Ако за първи път стартирате игра и се сблъскате с тази грешка, тогава трябва да проверите съвместимостта на вашата операционна система с тази игра. Както можете да знаете, в момента почти всички игри работят само на операционни системи с 64-битова архитектура. Ето защо, погледнете системните изисквания на играта и се уверете, че битовата дълбочина на вашата система съответства на тях. Можете да посъветвате само инсталиране на 64-битова ОС, тъй като няма друг начин за стартиране на 64-битово приложение. Освен това, просто няма смисъл да останете на 32-битова система за днес.

Проверете целостта на кеша

Може би най-очевидният съвет в случай на проблем с грешка не беше в състояние да стартира играта на Steam - това е проверка на целостта на кеша. Много хора напразно подценяват тази функция, но тя помага да се отстранят много проблеми. Когато стартирате играта, те ви показаха съобщение, което показва, че е възникнала неизвестна грешка. Възможно е проблемът да се основава на повредени или липсващи файлове на играта, което води до грешка. Играта не може да бъде стартирана на Steam. За да проверите целостта на кеша, направете следното:

 • Влезте в библиотеката си на Steam.
 • Намерете в нея играта, която сте започнали по-рано и сте получили грешка. Неуспешно стартиране на играта в Steam.
 • Щракнете с десния бутон върху него и изберете „Свойства“ от контекстното меню.
 • Кликнете върху раздела „Локални файлове“.
 • Кликнете върху бутона „Проверка на целостта на кеша ...“
 • Това е всичко. Остава да изчакаме приключването на проверката. Времето за проверка е пропорционално на размера на играта, т.е. колкото повече тежи играта, толкова по-дълго ще отнеме тестът. В края на проверката ще ви бъде предоставено обобщение, в което ще бъде записан броят на файловете, които не са преминали теста, и известие, че ще бъдат презаредени. След проверка, опитайте се да стартирате играта и проверете за грешки; играта не може да бъде стартирана на Steam.

Пълен нулиране на пара

Възможно е вашите проблеми да възникнат поради неправилни настройки на клиента на Steam, които са зададени от вашите собствени ръце или след някакъв инцидент в системата. Като цяло това не е толкова важно. Важното е, че можете да опитате да нулирате Steam, за да тествате тази теория. Това става много просто:

 • Натиснете комбинацията клавиши Win + R и въведете командата steam: // flushconfig в прозореца Изпълнение.
 • Пред вас ще се появи прозорец със съобщението „Това действие ще нулира вашите локални настройки на Steam и ще трябва да влезете отново. Сигурни ли сте, че искате да продължите? “
 • Кликнете върху „OK“.

След нулиране на настройките, влезте отново в клиента и проверете дали грешката остава на мястото си. Играта не може да бъде стартирана на Steam.

И така, сега се преместваме на територията на методи, които имат доста разклатена репутация сред потребителите, тъй като те помагат за решаване на проблема в половината от случаите, но не и в други. Но все пак решихме да ги включим в този списък, за да обхванем всички възможни решения.

Промяна на езика на паровия клиент

Някои потребители твърдят, че промяната на езика на клиента им е помогнала да преодолеят грешката. Неуспешно стартиране на играта в Steam. Възможно е проблемът ви да е свързан по някакъв начин с езиков фактор. За да промените езика на Steam, направете следното:

 • Кликнете върху „Steam“ в горната лента на клиента.
 • Изберете „Настройки“.
 • Отидете на раздела „Интерфейс“.
 • Изберете езика на интерфейса, който знаете поне основен, да предположим, че е английски.
 • След това опитайте да започнете играта, която ви трябва отново, и проверете за грешката. Играта не може да бъде стартирана на Steam.

Бета отказване

За някои игри разработчиците провеждат различни бета тестове на съдържание, което предстои да се появи в играта скоро. Не забравяйте, че сте въвели някакво бета тестване за тази игра? Ако е така, тогава може би това е била причината за тази проблемна ситуация. Затворете теста и се опитайте да рестартирате играта. Ако не помните как да направите това, ето един малък пример:

 • Намерете играта, която ви е необходима в библиотеката, щракнете с десния бутон върху нея и изберете „Properties“.
 • Отворете раздела Бета.
 • Кликнете върху падащото меню и изберете „DISCLAIM - Излезте от всички бета програми“.
 • След това отново опитайте да стартирате играта и проверете дали грешката все още съществува на мястото й. Играта не може да бъде стартирана на Steam.

Променете директорията за инсталиране на игри

Друг начин, който помага на някои играчи с проблем под формата на грешка. Неуспешно стартиране на играта в Steam. Като цяло направете следното:

 • Отидете отново в „Настройки“.
 • Отидете в раздела „Изтегляния“.
 • Кликнете върху бутона „Парна библиотека папки“.
 • След това кликнете върху бутона „Добавяне на папка“ и изберете или създайте друга папка за вашите игри.
 • След това инсталирайте отново играта и се опитайте да я рестартирате.

Промяна на региона на зареждане

Друг начин, който изглежда работи, ако вярвате на съобщенията на някои играчи в мрежата. Така или иначе, ако никой от гореизброените не работи, което е доста странно, тогава просто трябва да опитате този метод. Промяната на региона понякога помага при проблеми с изтеглянето на различно съдържание от Steam. Ако имате проблем със стартирането на играта, за която сте се опитали да изтеглите актуализацията, тогава можете да опитате този метод. За да промените региона на зареждане, направете следното:

 • Отидете в Настройки.
 • Отидете в раздела „Изтегляния“.
 • Кликнете върху падащото меню и изберете регион, който ще бъде разположен, за предпочитане в друга държава.

Променете региона няколко пъти, преинсталирайте играта и вижте дали грешката при стартиране е изчезнала.

Интересни Статии