Как да коригирате MULTIPLE_IRP_COMPLETE_REQUESTS на Windows 10?

MULTIPLE_IRP_COMPLETE_REQUESTS е син екран на съобщение за смърт, което се появява, защото драйверът се опита да извика функцията IoCompleteRequest (), за да завърши IRP, но тъй като пакетът е завършен, това доведе до грешка. В повечето случаи това се случва, когато два различни драйвера се опитват да завършат един и същ пакет. Първата заявка е успешна, но втората не успява, което причинява синия екран на смъртта MULTIPLE_IRP_COMPLETE_REQUESTS.

Този проблем обикновено възниква при потребителите на LogMeIn Hamachi, които се опитват да създадат виртуална локална мрежа с помощта на този софтуер. За да бъдем по-точни, възниква проблемът с драйвера hamdrv.sys., Който прави всичко по-горе в първия параграф. Това е по примера на полезността LogMeIn Hamachi и нейния драйвер hamdrv.sys. ще разгледаме методи за решаване на този проблем.

Фиксиране на синия екран на смъртта MULTIPLE_IRP_COMPLETE_REQUESTS

Метод №1 Актуализирайте LogMeIn Hamachi

Тъй като разработчиците на този софтуер отдавна са запознати с този проблем, те пуснаха актуализация (още през 2014 г.), която коригира тази грешка. Всичко, което трябва да направите, е да отидете на официалния уебсайт на LogMeIn Hamachi, изтеглете най-новата версия и я инсталирайте. Преди да започнете да инсталирате новата версия, трябва да премахнете старата, което причинява проблеми:

  • Натиснете клавиша Win и въведете в търсачката „Програми и функции“.
  • Намерете LogMeIn Hamachi в списъка с програми, щракнете с десния бутон върху него и изберете "Деинсталиране".
  • След деинсталиране на Hamachi рестартирайте компютъра си.
  • След това инсталирайте новата версия.

Метод №2 Деинсталирайте LogMeIn Hamachi напълно

Ако предишният метод с актуализиране на LogMeIn Hamachi не помогна, тогава нещо друго с тази помощна програма вероятно причинява синия екран на смъртта MULTIPLE_IRP_COMPLETE_REQUESTS. В този случай просто трябва да намерите алтернатива на тази програма, тъй като тя може да не е съвместима с вашата конфигурация. Повторете стъпките за премахване от предишния метод, за да премахнете LogMeIn Hamachi.

Метод №3 Актуализация на BIOS

Ако нищо от горното не ви помогна да коригирате синия екран на MULTIPLE_IRP_COMPLETE_REQUESTS, тогава можете да опитате да актуализирате BIOS. Такива грешки могат да възникнат не само по вина на драйверите, но и поради остаряла версия на BIOS.

  • Първо трябва да определите вашата BIOS версия. За да направите това, натиснете Win + R, въведете msinfo32 и натиснете Enter.
  • Намерете реда „BIOS версия“ и въведете данните от него, например в Notepad.
  • След това отидете на уебсайта на производителя на вашата дънна платка, отидете на секцията за изтегляне и вижте най-новия BIOS. Ако тя е по-нова от записаната версия в Notepad и най-вероятно ще бъде така, изтеглете инсталатора и го стартирайте. След това актуализацията на BIOS трябва да премине автоматично.

Забележка: на повече или по-малко съвременни дънни платки всичко се случва точно както е описано в третия метод. Но на по-старите дъски актуализирането става чрез самия BIOS, т.е. Създавате зареждащо устройство на USB флаш устройство с новата версия на BIOS, задавате приоритет на зареждане в BIOS на външно устройство и след това зареждайте през това устройство. Уверете се как точно се актуализира вашият BIOS и след това го актуализирайте, като вече започвате от това.

Интересни Статии