Как да коригирате Изтриване на изтекъл срок за грешка в сертификата DigiCert?

Известие Изтриване Изтекъл срок на сертификат DigiCert прави невъзможно посещението на уеб страница. Това означава, че SSL сертификатът, издаден от DigiCert и инсталиран на компютъра на потребителя, е загубил своята валидност и трябва да бъде изтрит. Най-често потребителите на macOS са изправени пред проблема.

Проблемът може да бъде решен както от потребителя, така и от сървъра.

Методи за разрешаване на изтриване с изтекъл срок на грешка в сертификата DigiCert

№ 1: изтрийте сертификата на сървъра

Изтеглете, инсталирайте и стартирайте официалната програма от сертифициращия орган. В главния прозорец отидете на раздела „SSL“, изберете кой сертификат искате да изтриете, щракнете с десния бутон на мишката и в падащия списък щракнете върху „Изтриване на сертификат“. Остарелият сертификат на този ресурс, до който потребителите имат достъп, подлежи на премахване. Ако това не работи, дублирайте това действие за раздела Подписване на код.

№ 2: изтрийте сертификата в системата на потребителя

Тъй като грешката за изтриване на изтекъл DigiCert Certificate е по-честа за потребителите на masOS, следва да се извършат следните стъпки на компютър с Apple:

  • Стартиране на достъп до ключодържател
  • отидете на раздела „Преглед“ в горната част и кликнете върху „Покажи сертификат с изтекъл срок на годност“;
  • в списъка, който се показва по-долу, намерете сертификата, пред който има икона с червен кръст;
  • изтрийте този сертификат, затворете приложението и опреснете страницата на проблема.

Грешката Delete Expired DigiCert Certificate не се появява поради вируси - това е само следствие от остаряването на някой SSL сертификат.

Интересни Статии