Как да коригирате грешка C1900101-20017 по време на инсталирането на Windows 10

Синият екран започва ли с грешка C1900101-20017 по време на инсталирането на Windows 10? Ето решението на проблема

На 29 юли Microsoft (NASDAQ: MSFT) пусна силно очакваната актуализация на Windows 10 за потребители в 190 страни. Новата операционна система се предлага като актуализация чрез Microsoft Windows Update. Всичко, което се изисква от потребителя, е желанието за надграждане до Windows 10 от версия 8.1 на системата, която може да бъде закупена чрез законни канали. Много потребители успешно са надстроени до новата ОС и според най-новите доклади на компанията, в момента Windows 10 е инсталиран на 67 милиона компютри по целия свят. Въпреки това значителен брой потребители все още са изправени пред различни проблеми, които възникват по време на процеса на надстройка.

Една от най-често срещаните съобщени грешки е грешка C1900101-20017. След като процесът на актуализиране се инициализира и инсталирането на системата започне, компютърът веднага започва рестартиране. Само няколко минути след рестарта потребителите са изправени пред син екран, след което компютърът се рестартира отново и информира потребителя за невъзможността да се инсталира с код за грешка C1900101-20017. Подробностите на това съобщение посочват, че във фазата на SAFE_OS на процеса на зареждане новата система не успя да се инсталира. Обикновено подобен проблем възниква на фона на неправилно конфигуриран BIOS. Представяме ви решение на този проблем.

Как да поправите грешка C1900101-20017

Преди да опитате да инсталирате нова версия на операционната система, препоръчваме ви да започнете целия процес от нулата. Следвайте тези стъпки, за да реинициализирате процеса.

  • Стъпка 1: Отидете в папката „C: \ Windows \ Software \ Distribution \ Download“.
  • Стъпка 2: Изтрийте всички файлове, съдържащи се в папката. Също така изтрийте $ Windows. ~ BT ", разположен в корена на системния диск C.

По този начин, вместо да използвате собствения процес на обновяване на Microsoft, ще извършите чиста инсталация. За да направите това, изтеглете инсталационния файл на Windows 10 от официалния уебсайт на Microsoft. След това трябва да създадете стартиращ инсталационен носител с помощта на инструмента за създаване на медия на Microsoft.

След като флаш устройството е готово, ще трябва да коригирате няколко настройки в менюто на BIOS.

  • Стъпка 1: Рестартирайте системата и веднага щом дисплеят светне, натиснете клавиша, отговорен за извикване на менюто на BIOS няколко пъти. По правило в повечето случаи ключът F12 е отговорен за този процес.
  • Стъпка 2: Деактивирайте всички опции за овърклок, ако предварително сте задали вашия процесор на по-висока тактова честота.
  • Стъпка 3: Активиране на функцията за зареждане на UEFI в BIOS. Тази опция се намира в раздела за зареждане на BIOS на повечето производители.

Сега трябва да инсталирате ОС, като я изтеглите от инсталирания носител, създаден по-рано, след което инсталацията трябва да премине без проблеми.

Интересни Статии